Krumpli, amikor kicsit már csírás és puha is, akkor még megehető?
Figyelt kérdés
Vagy dobjam inkább ki? Nem szívesen pazarlok. Ha csak íre nem 100% akkor inkább megenném. De ha egészségileg nem jó, akkor kidobom.2021. máj. 27. 16:47
1/7 anonim válasza:
Attól függ. Tördeld le a csírákat, és áztasd be egy kis vízbe a krumplit. Ha megszívta magát, már könnyebben tudod hámozni, a barna részeket vágd ki, értelemszerűen. De ha már olyan módon puha, hogy ahol benyomod, ott be is szakad, és büdös, az akkor sajnos kuka.
2/7 A kérdező kommentje:
#1 köszi! nem még nem ez a fajta puhaság. Csak így a nagy krupli pl hajlik :D Barna részek sincsenek. Szerintem akkor jó lesz.
2021. máj. 27. 16:58
3/7 anonim válasza:
Amíg nem zöldül addig ehető. A zöld részek mérgezőek, bár elvileg magas hőmérsékletű sütéskor az alkaloida bomlik, de ha nem vagy az éhhalál szélén, akkor nem éri meg szórakozni vele.
4/7 anonim válasza:
Tápanyag tartalma már kevesebb, de ha nem rohadt, jól megpucolva nyugodtan megeheted.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Már rotyog parikáskrupli :)
2021. máj. 27. 17:45
6/7 anonim válasza:
Ha hajlíthatóság alatt azt érted, hogy rugalmassá vált, akkor az még ehető, csak a nedvességtartalmának nagy része elveszett.
7/7 A kérdező kommentje:
#6 igen arra gondoltam. Teljesen finom lett amúgy :)
2021. máj. 28. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!