Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha sok házi füstölt kolbászt...

Ha sok házi füstölt kolbászt eszek, attól kaphatok kolbászmérgezést?

Figyelt kérdés

2021. máj. 24. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem.
2021. máj. 24. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

Úgy érted gyomorrontást? Azt igen.

Nem vagyok toxikológus, de kizártnak tartom, hogy létezik kolbászmérgezés, mint patológiai fogalom.

2021. máj. 24. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
'botulizmus' - letezik kolbasz mergezes mint betegseg, de nem a sok kolbasztol, hanem a rossz kolbasztol lehet osszeszedni.
2021. máj. 24. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A hőkezelés nélkül tartósított húsoktól (pl. kolbász) lehet a botulizmust elkapni.Elég szörnyű betegség, bele is lehet halni. Egy idős ismerősöm mesélte, hogy volt ilyen betegsége, nagyon megszenvedett vele, sokáig.
2021. máj. 24. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
89%
Nem. De jobb ha csak füstölt és nem nitrites pácsós az nem egészséges viszont túl sok. Mondjuk ezt jobban tudja aki foglalkozik vele.
2021. máj. 24. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
32%
Ha a kolbászfüstölőben eszed akkor igen.
2021. máj. 25. 01:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

Na én egyszer vettem egy E szám mentes kolbászt ettem belöle egy keveset és olyan rosszul lettem töle hogy megmozdulni sem tudtam ,sajnos mivel nem tartositoták így bizony összeszedtem egy jó kis kolbász mérgezést.

Nem a sok kolbásztol kapsz kolbász mérgezést hanem a tartositás nélkülitöl.

2021. máj. 25. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
25%

Szia!


Nem vagyok orvos, de a mérgezést kicsit túlzásnak tartom, inkább a gyomor fájást és hasmenést tartom valószínűnek!


A kolbász alapjában kissé nehéz ételnek tartom! Persze az, hogy kire milyen hatással van az attól is függhet, hogy ki milyen táplálkozáshoz van hozzá szokva a szervezete!

2021. máj. 25. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
87%
7-es: a házi kolbászokban soha nem volt tartósítószer, mégsem lettek töle betegek az emberek. A gond nem a tartósítószer-mentesség, hanem a nem rendes/túl gyors és rövid ideig tartó füstölés!
2021. máj. 25. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
78%
Azt nem tudom de én már csak olyan kolbászt eszek ha eszek amire nem az van írva e szám mentes azoktól még nem lettem rosszul .
2021. máj. 25. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!