Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mai 18-30 év körüliek szeretik...

Mai 18-30 év körüliek szeretik a kurkumát, vagy a fúj kategóriába sorolják, vagy csak az öregek eszik rajtam kívül?

Figyelt kérdés
2021. máj. 17. 17:06
1 2 3
 21/29 Sunshinedoll ***** válasza:
62%

A kurkumának pont több értelme van fűszerként, mint étrendkiegészítőként. Egyrészt fűszerként sokkal olcsóbb, mermost megformulázzák tablettába, hasznosul mondjuk a 10%-a jó esetben és elköltesz rá több ezer ft-ot, sok értelme nincs, mikor fűszernek megveszed fele annyiért.

Bele kell főzni ételbe, az bőven elég.

Egyébként pedig az élelmiszeriparban sárga/narancs/piros színezéknek a karotinoidokat használják, pont nem a kurkumát, de jólvan...

#17 Azért megy valami étrendkiegészítőnek, mert nincs hatása? A C-vitamin is étrendkiegészítőként fut, akkor szerinted annak sincs semmilyen fiziológiai hatása?

2021. máj. 18. 13:20
 22/29 anonim ***** válasza:
83%
Ha valamit étrendkiegészítőnek reklámoznak-árulnak akkor nem minősül gyógyszernek, teljesen más jogszabályi és forgalmazási vonatkozásai vannak. Innen fúj a szél nagyon sok esetben.
2021. máj. 18. 13:23
 23/29 A kérdező kommentje:
Étrendkiegészítőkben kevesebb a hatóanyag mint a vényre kapható specifikus társaikban legtöbb esetben.
2021. máj. 18. 13:28
 24/29 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

#23 Ezt nem tudod biztosan, mivel nem vizsgálják be a hatóságok olyan alapossággal, mint a gyógyszereket, sőt, semennyire.

Annyi a különbség, hogy nem gyógyszerként adod és bizonyos állításokat nem tehetsz pl. reklámban vagy cosmagoláson, amit gyógyszereknél igen. Az étrendkiegészítőket az égvilágon senki nem ellenőrzi.

Illetve nyilván vannak olyan hatóanyagok, amik gyógyszernek minősülnek és amit nem tehetsz étrendkiegészítőbe.

2021. máj. 18. 13:30
 25/29 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen, bár a mai törvények miatt sok étrendkiegészítőből hiányozhat néha akár a hatóanyag is, de a rég ismert, mindenhol kapható márkákra azért figyelnek általában, bár nem egy nagy harc felíratni az erősebbet, de hosszútávon nem kell annyi a szervezetnek, meg beviszed más tápanyagokkal a többit, ilyet tanultam, ezért tudom, nem csak kitalálom magamtól.
2021. máj. 18. 13:47
 26/29 anonim ***** válasza:
59%

Melyik gyógyszergyártó állítja, hogy a kurkumának nincs semmilyen hatása a színezésen kívül? Azt már írták, hogy az élelmiszeriparban amúgy sem kurkumával szokás színezni elsősorban. Nem gyakoris megmondó embereknek kell hinni, mert nem mi találtuk ki. Tessék, a forrásoknál láthatod, hogy számtalan kutatással bizonyították már a kurkuma pozitív élettani hatásait. A gyógyszergyártód mire hivatkozott?

[link]

2021. máj. 18. 13:56
 27/29 A kérdező kommentje:
26. A 17 esnek szántad? mert a 19-et alátámasztod nem ellenzed.
2021. máj. 18. 15:29
 28/29 anonim ***** válasza:
54%
Igen, elnézést, félrenéztem. A mondanivalóm ettől még ugyanaz, aki szerint a kurkumának nincs semmilyen pozitív hatása a megannyi bizonyíték ellenére, az lapos Föld szinten van.
2021. máj. 18. 15:31
 29/29 anonim válasza:
Én szeretem 14 évesen is palacsintákat is finom.
2021. dec. 15. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!