Mai 18-30 év körüliek szeretik a kurkumát, vagy a fúj kategóriába sorolják, vagy csak az öregek eszik rajtam kívül?
Nekem semmi bajom a kurkumával, de ha én főzök, akkor eszembe se jut ezzel fűszerezni. Pedig van itthon.
38N
69 éves vagyok és minimum 40 éve ismerem a kurkumát.
Ha indiait főzök elengedhetetlen fűszer, egyébként meg minimális(késhegynyi mennyiségben) sárgít minden tojásos ételt, aminek gusztusos sárgás színt ad. Én pl. előszeretettel használom a nokedlibe, vagy a csirkelevesbe. Tyúklevesbe nem, mert az amúgy is sárga. Ettől nem lesz jobb, vagy más a kaja, csak a szemnek gusztusosabb látvány. És az étkezés a látvánnyal kezdődik!
Azok ismerik, akik főztek már indiait.
De ettől függetlenül a világ legnagyobb átverése ez a "fűszer", aminek csupán csak íze nincs. Színezőnek jó és kész.
7-es vagyok
...és egyetértek a 8-al.
Én sem gondolom jelentősnek az ízét, az indiaiban főleg a curry mellé adom, de hatalmas mennyiség kell ahhoz, hogy érezni lehessen a halványan mustáros-kesernyés ízét. Ilyen mennyiségben pedig itthon nem használjuk, még indiaiba sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!