Akinek a vadkovászos kenyérre váltáskor megszűnik a puffadtsága, lehet cöliákiás gluténérzékeny?
Nem . Az élesztőnek-kovásznak - liszt minőségének stb semmi köze a cöliákiás gluténérzékenységhez . Olyan van,hogy valaki az élesztőtől puffad pl , meg olyan is,hogy búzaALLERGIÁJA van,és nem az összes típusú liszttől ,ismerek ilyen embert. Ez azér tvan mert az allergiatesztek sem tudják megfelelően differenciálni pontosan melyik fehérjére is allergiás valaki.
Illetve létezik a nem cöliákiás eredetű gluténérzékenység,de itt sem az élesztő hanem maga a glutén a probléma , azzal a különbséggel,hogy a vékonybélbolyhok sorvadása nem következik be,de rosszullétet,emésztési problémákat,bőrproblémákat okoz az illetőnél a glutén
#4, az az élesztő, nem? Legalábbis nekem ezt magyarázta valaki, hogy a kovászban levő gombák-bacik glutént vagy glutént is esznek, és először ezeket a szabad példányokat, utána azt is, ami már láncba állt. Ilyenkor túlkel és szétfolyik a kenyér.
De ez igazából mindegy is, a lényeg, hogy a kérdező inkább vizsgáltassa ki magát.
4-es, ne terjeszd ezt a marhaságot, légyszíves, főleg, hogy fingod nincs a gluténról, ami NEM az élesztő, sem pedig keményítő.
Ha nem tudsz valamit, oké, de olvass utána és ne mondj bromságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!