Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Piros mogyorós csoki miért...

Piros mogyorós csoki miért ilyen drága? 439 ft/80g nem sok egy kicsit?

Figyelt kérdés
Régen biztosan nem volt ilyen drága, mert a családom nem volt túlságosan eleresztve anyagilag, ennek ellenére néha-néha mégis belekerült egy-egy tábla a kosárba. Megláttam a múltkor a boltban, de az ára láttán rögtön el is hesegettem a gondolatot, hogy megvegyem, hiába lenne jó kicsit nosztalgiázni. Van, aki megveszi ennyi pénzért is?

2021. márc. 29. 11:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Amíg van olyan barom aki megveszi, addig ennyi az ára.
2021. márc. 29. 12:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg majd nem veszik, akkor vagy lejjebb viszik, vagy nem lesz piros mogyorós, ha nem éri meg.
2021. márc. 29. 12:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Olcsóbb, mint a hasonló Ritter Sport...
2021. márc. 29. 12:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer kóstoltam, de egyáltalán nem is azt kaptam, mint amire emlékeztem. Egy ízetlen valami volt.

Jelenleg Szerbiában gyártják kis mennyiségben, ezért ilyen drága. Ennyit meg valakik mindig megvesznek, még ennyiért is.

2021. márc. 29. 12:28
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
Úristen kéthetente az a 440 ft. :D
2021. márc. 29. 12:48
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Azért, hogy a Milkát vedd? Régen, a szoci rendszerben a Boci, a Tibi és társaik voltak a hétköznapi csokik, a Milka és hasonlók meg az ünnepiek. Azt án jöttek a multik, megvették a gyárakat, ha nem is szüntették meg a magyar csokikat, elérték, hogy az ő termékeiket vegyük. Ma már a Milka az egyik legolcsóbb csoki, a Boci, a Tibi, meg a piros mogyorós meg szinte prémium áron futnak.
2021. márc. 29. 13:32
 7/14 anonim ***** válasza:
18%
Drágább, mint a farhát, ammábiztos!
2021. márc. 29. 13:44
 8/14 anonim ***** válasza:
5%
ja, és #mindmeghalunk
2021. márc. 29. 13:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy a Boci csoki 2015 óta nem az igazi. Állítólag előtte sem volt az, már a kilencvenes évektől, de akkor én még nem éltem.

Azt a finom csoki ízt és állagot (ami pattanik amikor eltöröd), amit még a kétezres évek elején a Boci csokitól megszoktam legutóbb egy cseh táblás csokinál találtam meg egy prágai sörtúrán. Ugyan az a cég gyártja. Sőt, még a rá nyomott mintázat is az volt, mint a régi Boci csokié, aminek még egy hosszúkásabb kocka volt a közepén.

Hasonlít még hozzá a szerencsi betűs/váras/állatos csoki, de azt drágállom, ezért így a hétköznapokban nem fogyasztom. Talán jobb is, így legalább nem eszem annyi csokit, mint gyerekkoromban. :D

2021. márc. 29. 14:02
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

9: 90 előtt a pár forintos csokikhoz képest 12 forint volt az ilyen nagy tábla boci. Ezek voltak a legdrágábbak, boci, négercsók, macskanyelv, és minőségiek voltak.

Akkor még csak tejcsoki volt. Apám németekhez járt, és jutott mindig milka, de akkor ha választani kellett , a bocit választottam, annyival finomabb volt.

Aztán 2000-re kijött minden féle kexes aromás vacak, gondolom, higy elnyomják az ócska alapanyag rossz ízét. Mára egyébként a milka is sokkal ócskább lett. Nemnis igen veszem már egy ideje.

2021. márc. 29. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!