Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért ilyen zsíros a sertéshús...

Miért ilyen zsíros a sertéshús? Direkt ilyenre hizlalják?

Figyelt kérdés
Vettem egy oldalast, jó ha nyomokban tartalmaz húst... Tudom, van light fitness karaj is, de miért nem ilyen a többi része is? A vaddisznók pl. nem tűnnek kövérnek.
2021. márc. 19. 15:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%

nézd meg képeken egy disznó anatómiáját.


szerinted neked ugyanolyan izomcsoportok vannak a karodban, mint pl. a hasadon, vagy a nyakadban...?? Naugye! :)

2021. márc. 19. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
A rendesen hizlalt disznó húsa ilyen. Ha soványabb lenne, a hús megsütve száraz, fűrészpor ízű lenne. Ha megsütöd, a zsír java kisül belőle.
2021. márc. 19. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

A vaddisznó egész nap mozog.

Azért nem zsíros.

Akkor miért nem veszel vaddisznót?

2021. márc. 19. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 A kérdező kommentje:
Eddig szinte mindig csirkemellet vettem, és nem zavart, hogy száraz. Az viszont zavar, hogy még választani sem lehet soványabb disznóhúst. Feltételezem, hogy ennek nem csak anatómiai okai vannak. Nem hiszem, hogy ne lehetne mondjuk más tápon tartani az állatokat, ha nem is mindet, egy részüket. Ráadásul még a legkövérebb sertéshús is drágább, mint a csirkemellfilé. Még jó, hogy nem mangalicát vettem. Egyébként vagy fél óráig sütöttem serpenyőben, de így is szinte ehetetlen volt, ki is dobtam legalább a felét.
2021. márc. 19. 16:30
 5/22 A kérdező kommentje:
...pedig nem szeretek ételt kidobni.
2021. márc. 19. 16:31
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretem a zsíros húst, de valahogy eszembe se jut olyat venni.
2021. márc. 19. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 A kérdező kommentje:
Nem látszott ennyire zsírosnak, és egy kicsit untam a csirkemellet... Még azért veszek néha mondjuk combot vagy karajt, de nem túl gyakran, maradok nagyrészt a csirkénél.
2021. márc. 19. 16:56
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

HA sovány disznóhúst akarsz, akkor vegyél karajt vagy szüzpecsenyét, esetleg comb vagy lapocka is jó, ha a börös részt levágod róla.

Az oldalas tipikusan olyan része a disnónak, amin van zsírréteg, az emberk többsége éppen igy, ezt szereti.

2021. márc. 19. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
A disznónak is vannak zsírmentes részei. Olyant kell venni, ha nem szereted a zsírosat. Például a szűzérme, vagy a karaj.
2021. márc. 19. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor csak rosszul választottam. Igazából elnéztem, de az eredetileg tervezett tarja sem lett volna sokkal szárazabb...
2021. márc. 19. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!