Magyarországon miért nem lehet kimérve vásárolni sajtot?
Úgy értem a pultban az egész sajtok és abból vágnak a vásárlónak a kérésére megfelelő mennyiséget.
Ezek az előre felvágott kis sajtdarabok, 10-15 dkg. nagyon viccesek és zömében nem lehet minőségibb sajtot találni ezek között. Gagyi trappista és gumiszerű sajt utánzatok 1500-2000 / kg. áron. A “normálisabb” sajtok árai 2500-5000 / 6€ - 15€ forint kiló áron alakul.
Máshol 20-30-40 dkg visznek egyszere ezekből.
Mondjuk itt angliában ha bemegyek a helyi kisteszkóba, aldiba, sainsburysbe, akkor itt is a mature és a light cheddar a választék, egy féle brie, mozzarella meg lapkasajt van aztán sanyi.
A sarki kisboltban meg ennyi se, cheddar van meg primula tubusban.
És a sajt tipikusan nincs különböző méretre aprítva, hanem van a gyári kis 250 grammos tömb, és kész.
Igen, vannak gourmand sajtboltok, ott lehet lehet kedvére centizni mindenkinek, de ezek csak gazdagabb városrészekben vannak, és arcátlanul drágák is.
Soha nem veszek trappistát és érdekes módon mindig tudok a nekem tetsző sajtból vágatni annyit, amennyi nekem kell.
Nyilván egy 15kg-s eredeti olasz parmezán tömbből nem fognak lefűrészelni 10 dk-t, de ezek a kis mennyiségek előre vannak darabolva, tehát ilyet is tudsz venni.
Én is szeretem a trappistát, de kevés boltban lehet kapni. A gumiízű izé, amit trappista néven árulnak, az nem az.
De ez a kérdés megint csak azért született meg, hogy a külföldről hazakényszerült kérdező szidhassa a magyar viszonyokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!