Mely 20 élelmiszer a legalapvetőbb kalóriaforrás?
Ha csak 20 falyta ételt lehetne enni, melyeket választanátok, amelyekkel lehetne norális életet élni, nem nélkülözne a szervezet?
Pl. Liszt, cukor, tej, vaj, hús, stb
A hús az egyféle élelmiszernek minősül vagy külön kell venni hogy csirke vagy marha?
Lisztnél a gyűjtőfogalom egynek minősül, vagy teszünk különbséget h búza, vagy csicseriborsó liszt vagy mandulaliszt stb?
Amúgy ez mindenkinek más, attól függően, ki mit szeret, ki mit eszik.
Mert ha csak gyűjtőfogalmat nézünk, akkor nekem csak ez az alap: zöldség, gyümölcs, olajos magvak, meg a gabonafélék, minden más nélkül tudok/tudnék és lehet is egészségesen élni.
Földimogyoró
Sárgaborsó
Sárgarépa
Rizs
Hagyma
Banán
Alma
Csirkehús
Marhahús
Lazac
Vaj
Sajt
Tejszín
Tofu
Spenót
Tojás
Paprika
Zeller
Aszaltszilva
Só
Szóval szerintetek ha csak ezt a 20 élelmiszert fogyaszthatnánk, túlélnénk? Nem lenne egézségügyi problémánk?
Akár kivitelezhető lenne 10 élelmiszerrel is?
A Föld egy nagyon nagy részén a rizs a legalapvetőbb élelmiszer. A legszegényebbek, ha más élelmiszerhez nem is jutnak hozzá, rizshez biztosan, azt elkészítik egy kis sóval ez biztosítja az életben maradásukat, de hosszútávon gondolom ez nagyon nem egészséges. Amerikai őslakóknál hasonló szerepet tölt be a bab, abban van megfelelő mennyiségű fehérje és szénhidrát is.
Ha csak 10-et lehetne választani, akkor lenne benne:
rizs bab burgonya liszt banán alma tojás tejtermékek hús és nekem a méz is.
( A liszten gondolkodom, lehet hogy átcserélném inkább paradicsomra, de ha az árakat nem kéne nézni, akkor az én Ultimate kedvenc ételem a kesudió, alma helyett áfonyát választanék stb. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!