Vajat vagy margarint szoktatok enni?
Ha csak a telítetlen zsírsavakat nézed, akkor egészségesebb. De vajon csak ez az egy faktor van?
Amúgy mindenki végig van pontozva szépen. Nincs logika a pontozásban.
"Az 1900-as évek előtt nem léteztek a növényi olajok."
Ekkora f4szságot is már rég olvastam. Elhiheted, a görögök már az ókorban használtak pl. olivaolajat, mégse haltak ki. Bár lehet, csak a cikk szerzője képtelen normálisan kifejezni magát, ami nekem egy újabb ok, miért nem hiszek az ilyen random oldalakon olvasottakban. Mellesleg aki ennyire fél a génmódosított dolgoktól, az elmagyarázná, szerinte a tehenek min élnek, akiknek a tejéből aztán vaj lesz?
Nem akartam veszekedést a kérdéssel, az biztos
Nekem csak margarinra szokta futni, évente egyszer ha megengedhetem a vajat, és tényleg jobban esik (persze lehet csak azért mert valami új)
Abba az irányba ment el ez a kérdés, hogy melyik egészséges.
A hidrogénezett növényi olajok (a margarin is az) kifejezetten egészségtelenek. Sajnos az olcsósága miatt üzleti érdekből elterjesztették, hogy egészséges. Félinformációkkal bizonyították, azonban a mesterségesen előállított izolált linolsav nemhogy egészséges, -mint a természetben előforduló linolsav- hanem kifejezetten egészségtelen.
Van itt ilyesmiről egy hosszabb írás is, ha valakit érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!