A tojás minőségmegőrzési idejekor hány napja tojt tojásról beszélhetünk?
Illetve általában mennyi idős tojások kerülnek a boltok polcaira?
Valamint miért minőségmegőrzési idő szerepel a dobozon és miért nem fogyaszthatósági? Milyen összefüggésben van a minőségmegőrzési idő a tojás fogyaszthatóságával?
Milyen probléma lehet az olyan tojás fogyasztásakor, ami 1. úszik a víz tetején 2. folyós a fehérje 3, összefolyt a fehérjéje a sárgájával, de egyébként kellemetlen szaga nincs?
Kicsit sok a kérdés, bocs. :-)
Ha felütöd érezni fogod ha rossz.
Ha folyós a fehérje attól semmi baja nincs
A tojás hónapokig eláll
Ami úszik a víz tetején, azt külön üsd fel, és csak olyan ételbe használd fel, ahol jól átsül/átfő, ne abból legyen a reggeli lágytojás.
De ha nem büdi, akkor mehet.
A többi meg tàrolási gondot jelöl inkább (összerázott tojás).
Nem csupán az számít, hány napja tojt tojásról van szó. A tárolás minősége is sokat számít.
Kotlós alatt 21 napra sem romlik meg a tojás - hanem lesz belőle kiscsirka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!