Hol lehet keresztszennyezésektől mentes készétel-konzervet kapni? Fontos, hogy ne kelljen hűtve tartani és csak melegíteni kelljen.
Tévhit vagy nem, nekem már sikerült hazavágni a gyomrom így, méghozzá külföldön. Egy falatot nem tudtam lenyomni utána napokig, úgy kellett erőltetni az evést. Egy-egy nap kimaradhat,több nem. Meleg tea is jó egy ideig. Különbözőek vagyunk, attól, hogy egy csomó embernek nem szükséges a meleg étel, másnak még kellhet.
Mindenkinek köszönöm az ötleteket!
Vigyél gluténmentes leveskockát (vagy halászlékockát) magaddal, szárított zöldséget (pl hagyma, petrezselyem, ilyenek), meg üvegtésztát. Beledobod egy mélyebb bögrébe, forralsz rá vizet és máris kész egy "tésztát zöldségleves".
Emellett vihetsz több ilyen előkész zacskós rizst (van többféle ízben is), azt elég megmelegíteni, esetleg egy zacskó quinoát, bár azt főzni kell 15-20 percig, de hamar kész.
Néhány csomag szárazkolbász, szalonna, grillkolbász - ezeket meg tudod te is sütni a tűzön, míg mások bográcsoznak.
A nem gluténmentes étterembe viszont ne menj velük (inkább maradj a szálláson és csinálj magadnak kaját), mert ott gyakorlatilag és szó szerint semmit nem tudsz enni, max iszol egy üdítőt, de ennyi. :(
Ja, és a legtöbb konzerv gm. (ami nem készétel). Babkonzerv, paradicsomos babkonzerv, lencse, borsó, kukorica... viszel gm tésztát, azt is meg tudod főzni, teszel rá pl borsókonzervet, fűszereket, összeforgatod, kész.
Jó, nem egy Michelin-csillag, de legalább meleg kaja.
Én így oldom meg a dolgot, vagy ha minden kötél szakad, akkor meleg tejeskávéba áztatok mazsolás kalácsot aztán "jó az vacsorának" :D
Ha kell még valakinek:
Ezen az oldalon tudtam rendelni gluténmentes készételeket. Ezeket tényleg csak melegíteni kell, akár mikroval, akár melegvízzel. Nem kell hűteni, 30 fokot is bír és legalább féléves volt a lejárata mindegyiknek. Túrázáshoz, kerékpártúrához jó megoldás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!