Vaj miből készül?
Csak tejből vagy "állati eredetű anyag" is van benne?
(Itt az állatok zsírja, stb.-jét is használják hozzá?
"De készülhet növényi zsiradékból"
Az margarin.
Tejszínből indulnak ki a vaj készítésénél, amit pedig a tej lefölözésével nyernek. Keress rá a vajköpülésre, ha érdekel a hogyan. Otthon is sikerülhet, ha habverővel próbálsz tejszínhabot csinálni, és túl sokáig vered.
Úgy tudom, Magyarországon elég szigorúak a szabályok, tehát ha azt írják rá, hogy vaj, akkor annak tejből kell készülnie. Ha van benne más is, akkor mást kell ráírniuk.
#9#
Attól is függ, te hogyan csináltad, és mindent jól csináltál-e.
No és mi az a különbség, amire gondolsz.
A kereskedésekben kapható vaj, nem biztos, hogy "bio"-
Csak érdekességképpen:
Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy volt valamikor a habszifon, amibe folyékony állapotú tejszínt kellett önteni, bele csavarni a hozzá kapható habszifont, felrázni, és finom tejszínhab lett az eredmény.
Kivéve, ha a tejszín nem volt friss, a megsavanyodott tejszínből kemény vajat "köpült" a patron, ami persze nem volt örömteli esemény, de előfordult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!