Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit tegyek ha esténként...

Mit tegyek ha esténként rámtör az édességhiány?

Figyelt kérdés
Napközben igyekszem egészségesen enni, pont annyit amennyit a súlyomhoz képest kellene, viszont esténként hatalmas édességhiány tör rám, képes vagyok megenni egy egész Nutellát, vagy tábla csokit egy este alatt. Ha félbe is hagyom, csak azon jár az eszem és mindíg visszatérek a konyhába és eszem belőle, egészen addig amíg el nem fogy... Mit tegyek? Nem akarok elhízni

2021. jan. 7. 07:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Ez annak a jelen, hoyg nap közben túl kevés szénhidrátot/kalóriát fogyasztasz.

Valószínüleg vagy az "egészségesen evés" nem az, vagy a "pont annyi, amennyi a súlyodhoz kell" túl kevés.

Írd meg az adataidat, akkor lehet tudni, hogy elegendö kalóriát fogyasztasz-e, illetve nem szabad minden szénhidrátot kihagyni, mert arra is szükséged van.

Minden képpen egyél nap közben is több CH-t, valószínüleg valamivel több kcal is kellene, és akkor nem lesz ilyen.

2021. jan. 7. 07:58
 2/16 anonim ***** válasza:
97%

Vagy az is lehet, hogy csak unatkozol. Egyébként milyen nemű vagy? Pl. nők azért kívánják a csokis édességeket a menstruáció alatt, mert magnéziumra van szükségük és kalóriára. A kakaóban sok a magnézium, a cukor meg gyors energiát biztosít. Ezt is ki lehet váltani egészséges ételekkel.

Egyébként este mikor édességezel, akkor képes lennél normális kaját enni? Mert ha nem, akkor te nem az éhség miatt eszel.

2021. jan. 7. 08:12
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Keress valami ch "mentes" lehetőséget.

Egy ideig én is küzdöttem ezzel.

Mondjuk nálunk a cukrászdában van paleo csokis valami süti, egy olyan szelet megoldja.

Vagy tojásfehérje +eritrit +dió, ebből sütöttem diós,mogyorós v.kókuszos)habcsókot (kell még bele pár apróság) de olyan édes hogy nem tudok belőle sokat

Vagy valami turmix, kb 4 deci, amitől kipukkanok...

Meg házi túrókrémet szoktam, az is édesség.

2021. jan. 7. 08:21
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Én is szeretem a paleos sütiket, de azokkal is vigyázni kell. Finomak, és bitang sok kalória lehet benne, függetlenül attól, hpgy nincs tele cukorral,liszttel. A paleos sütik maglisztekből, magokkal, készülnek, azokban is sok kalória van. Egyébként ne értsétek félre, nem azt mondom, hogy nem jobb ilyet enni. Csak azt, hogy aki figyelni akar a kalóriabevitelre, az ezekből is simán túleheti magát.
2021. jan. 7. 08:30
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Ugyanígy voltam.

Ma már inzulinnal kezelt cukorbeteg vagyok, pedig soha nem voltam elhízva.

A hirtelen és rendszeresen bevitt nagy mennyiségű édesség akkora cukorsokkot okoz, hogy tönkre vágod a hasnyálmirigyed.

Csináld azt, amit az 1-es írt!

2021. jan. 7. 09:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen van velem, natúr görög joghurtot szoktam enni (200 g, nem kis adag, mégsincs benne olyan sok kalória- szerintem a Félegyházi a legfinomabb, 200 g-ban van 170 kcal), teszek bele kis mazsolát/aszalt vörösáfonyát, esetleg kis mogyoró, vagy belevágok 1-2 szem mandarint, tuti jól lakok lefekvésig, megvan a nassolás érzés is. Ehhez képest megnéztem, egy tábla Milkában 530 kcal van, a Nutellát meg se merem nézni :D Jah és ami a legfontosabb: ne tarts otthon édességet. A boltba jóllakottan menj, hogy ne vásárolj össze-vissza mindent, és ne legyen otthon ilyen édesség.
2021. jan. 7. 10:51
 7/16 A kérdező kommentje:
1-es, 22 éves, 157 cm vagyok, 46 kg heti 5x edzek és kb 1500 kalóriát viszek be (amikor nem merülök el a csokikban)...ez szerinted kevés? Nem vonom meg magamtól a szénhidrátot sem, rengeteg gyümölcsöt fogyasztok, napi 5x eszek, 3l víz és 8 óra alvás és az életem mondhatni stressz mentes, nem tudom mit csinálok rosszul
2021. jan. 7. 11:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"nem tudom mit csinálok rosszul"

Azt, hogy probalsz ennyire patent lenni ... szamolod a kaloriakat ... es felsz az elhizastol ... csak ennyit csinalsz rosszul :)

2021. jan. 7. 11:57
 9/16 anonim ***** válasza:
85%
Ha rendszeresen elsz, odafigyelsz az etkezesedre es rendszeresen sportolsz, akkor miert is felsz az elhizastol? Itt a baj! Az eletviteled es a belso felelmeid pont ellentetesek.
2021. jan. 7. 11:59
 10/16 A kérdező kommentje:
Az edzés nem véd az elhízástól ha heti pár alkalommal elborul az agyam és éjjelre beviszek + 1000kcal csokit...a kalóriákat nem számolom de számoltam sokáig így meg tudom állapítani ránézésre hogy miben mennyi van, ezért tudom hogy kb annyi
2021. jan. 7. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!