Vadhús miért nincsen boltokban úgy mint pl. csirke vagy sertés?
Figyelt kérdés
Nagyon ritkák látni de csak mint valami extra különleges dolgot.
Ha már úgyis le van vadászva az állat akkor miért megy kukába a húsa?
2020. dec. 31. 18:14
1/8 anonim válasza:
Nem megy kukába. Lényegesen kevesebb a vadhús, mint a csirke, disznó, hiszen azokat nagyüzemben is tenyésztik.
2/8 anonim válasza:
Nem megy kukába. A vadászok megveszik maguknak, és az ismerőseiknek. De lehet boltban is kapni. De nincs annyi, hogy a sima boltokba is jusson, vagy csak nagyon ritkán.
3/8 anonim válasza:
A lidlben szoktam látni vaddisznót. Mondjuk itt ahol lakom, az ablakból lőhetnénk, annyi van.
4/8 anonim válasza:
A nagyobb hentes üzletekbe szokott lenni, kisebbekbe nem, mert oda többnyire megrendelés alapján töltik fel az árukészletet és nyilván abból amire igény van. Nálunk a hentesnél ki van írva külön táblára hogy milyen vadhúsokból lehet rendelni 2 nappal előtte kell szólni. Meg persze ezekre kevesebb az igény mert drága is plusz ezeket nem tenyésztik nagy üzembe mint a disznót, csirkét, pulykát stb...
5/8 anonim válasza:
Nincs rá kereslet azért nincs. Anno pl én a gyrost a török kajaldaba báránybol akartam kérni azt mondták nincs bárány, mert a magyar nem szereti. Itt a csirke,pulyka,sertés a menő.
6/8 anonim válasza:
A Metróban szokott lenni.
Nem megy a kukába, ami van, annak nagy részét elviszik még mielőtt boltba kerülhetne. Mi pl most vettünk vaddisznót az erdőgazdaságtól.
7/8 anonim válasza:
Nem a kukába megy, megeszik, pl. mi is. 😈
Egyébként mi is ritkán eszünk, azért is, amit fentebb írtak. A sógorom vadász, így ő szokott adni, vagy vadat főznek mikor vendégség van.
8/8 anonim válasza:
Az Auchanban is szokott lenni, nem is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!