Húsokon kívül mely ételekben van sok fehérje?
Figyelt kérdés
2020. dec. 22. 21:17
11/11 anonim válasza:
Azért a "sok" nem egészen igaz itt mindre, és az sem mindegy, hogy milyen fehérje. Pl. a húsban és a babban nagyjából ugyanannyi van, de a babban lévő önmagában tudtommal (mivel nem vagyok mikrobiológus), kevésbé értékes. A húst talán a tejsavó helyettesítheti, ebből készülnek jó esetben a fehérjeporok. A tejtermékekben lassabban felszívódó kazein, és többnyire sok zsír van. Nehéz a húst helyettesíteni, mert bár a tojásban is van feleannyi fehérje, túl sokat nem ajánlott enni belőle. Növényekből összehozni szintén nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!