Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tanulnak a hentesek anatómiát?

Tanulnak a hentesek anatómiát?

Figyelt kérdés

2020. dec. 12. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Persze. Ahogy a villanyszerelők is tanulnak atomfizikát.
2020. dec. 12. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Igen, tanulnak, anélkül nehéz lenne felismerni a marha meg a sertés részeit, meg felvágni a pulykát.
2020. dec. 12. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Emberi anatómiát nem.

Mondjuk az agysebész sem tanul marha anatómiát.

De az is igaz, hogy a gerincesek mind hasonlóak egy kicsit, szóval aki a disznó szerveit felismeri, az valószínűleg felismeri az emberi szerveket is ha látja.

2020. dec. 13. 00:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Azt tanulják, mi micsoda, hol van, mire használható, hogy kell feldolgozni, milyen tulajdonságai vannak egyes részeknek. Ezt olyan erős túlzás lenne anatómiának mondani, hogy csak poénnak lenne jó. (annak se túl erős)

Anatómiát az orvosin éveken keresztül tanítanak, és ez csak egyetlen tantárgy. A hentes szakmát meg úgy ahogy van, mindenestől meg lehet tanulni 2 év alatt.

Nem lekicsinylésből mondom, mert én is csak egy egyszerű szakmunkás vagyok, de nem véletlen, hogy valaki szakmunkás lesz, valaki meg orvos.

Amit egy orvos anatómiából tanul, én annak a 10%-se tudnám megtanulni, mert nincsenek olyan szellemi képességeim.

Ha lennének, akkor nem vendéglátó suliba mentem volna, hanem mondjuk jogtudományi karra.

2020. dec. 13. 04:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Természetesen nem emberi anatómiára gondoltam, hanemmolyanra, amit az állatirvosok tanulnak, ill. nyilván annak egy jó leegyszerűsített változatára. Másfél évig tanulnak a medikusok anatómiát. Tényleg jó nehéz, különösen az eleje. Aztán lassan rászokok az ember agya. Meg nem telefonkönyv ám az, sok logikus része van.
2020. dec. 13. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Oké, hogy csak másfél év, de ettől még amit egy hentes tanul, (ezen a téren) az "mélységében" annyira érintőleges, hogy erős túlzás lenne anatómiának nevezni. Nyilván tudja, mi micsoda, hol van, mi a funkciója, milyen betegségei lehetnek, ami érzékszervekkel megtapasztalható, (és pl további felhasználásra kizáró ok) de mindezt élelmiszeripari felhasználásra specializálva.

Mondjuk lehet, hogy 500 éve még ott tartott az orvostudomány anatómiai ismerete, mint amit ma egy átlag hentes tud az emlősök anatómiájáról, szóval ilyen értelemben rá lehet fogni, hogy tanulnak anatómiát, de azért az anatómia mai értelmezésében (állatorvosi anatómiát is beleértve) egy hentes tudása elég felszínes.

2020. dec. 13. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!