Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen a 45-ös liszt?

Milyen a 45-ös liszt?

Figyelt kérdés
Vettem egy kenyérsütőgépet és az egyik receptben 45-ös lisztet írnak, de olyanról még nem hallottam és a neten sem találtam róla semmit. Esetleg valaki tudja, hogy milyen?

2020. dec. 4. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez a pizzalisztet akarná jelenteni, más néven 00 típusú. Elég sok gyártónak van már ilyen, pl Nagyi titka stb. De, ha te kenyeret akarsz sütni, akkor nyugodtan használj BL55-ös finomlisztet, vagy inkább BL-80-as kenyérlisztet (a pékségekben is ebből készül). A 00 liszt pizzatészta készítéshez jó, alacsony hamutartalma, és magas sikértartalma van, jobban nyújtható, dolgozható, de kenyér esetében erre nincs akkora szükség. Amúgy meg neten gondolom millió recept van.
2020. dec. 4. 10:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2020. dec. 4. 10:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Az már elég öreg, 75 éves.
2020. dec. 4. 10:51
 4/6 anonim ***** válasza:

LISZT 'PARISETTE PATISSERIE' BL45 - 25KG

Ideális például finom sütemények, piskóták és égetett tészták készítéséhez

[link]

... jelenleg nem kaphato, de innen mar el tudsz indulni a keresgelesben.

2020. dec. 4. 11:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Itt most eppen akcios!!!

[link]

2020. dec. 4. 11:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen😊
2020. dec. 4. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!