Miért etetik ennyire a népességgel a cukrot és az édesítőket? Hogyan lehetne "ÉDES" íz nélkül táplálkozni? Mihez vezetne?
Mint minden másnál, itt is a mennyiségen van a hangsúly.
Nem pedig az egybites IGEN/NEM-en...
kérdező, ki eteti a népességet...???
Minden ember - ha csak nincs gyámság/gondnokság alatt - saját maga dönti el, hogy mit eszik.
1-2
Élelmiszerekhez vannak keverve, ahogyan az aromák is,
sokszor nem is érezni pl: A maltodextrin se valami édes.
Gondoljátok ki lehet kerülni?
Ha odafigyelsz, a nagyrészét ki tudod kerülni.
El kell olvasni a hozzávalókat a csomagoláson, és minimálisra szorítani a kész-félkész cuccok vásárlását.
6/
Például?
Egyébként milyen lenne az élet édes íz nélkül?
Tegyük fel az édes íz annyira fogyna mint a keserű.
Mi lenne akkor?
Az édes ízt mindig is a legjobban szerette az emberiség az összes íz közül. Erre rájöttek a gyártók is. Sok mindenbe belecsempészik, hogy megvegyék és sok fogyjon.
A vásárlóknak kell tudatosabbnak lenni és megnézni az összetevőket. Nem egyszerű úgy vásárolni, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot. Ebben igaza van a kérdezőnek, én biztosan szabályoznám, vagy tiltanám. Viszont azt látom, hogy arrafelé halad a piac, hogy a tudatosabb vásárlók egyre jobban igénylik az egészségesebb verziókat, kénytelen lesz a piac is jobban reagálni.
Ez a "mi lenne ha..." elég butuska kérdés...
Többféle szcenáriót ki lehet találni - de hogy a valósághoz mennyi köze lenne, az erősen kérdéses.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!