Mennyire egészségtelen heti 35-40 liter tejet fogyasztani egy családnak ?
Tehát fejenként 10 litert egy héten, azaz naponta másfél litert???
Én csak furcsának tartom - nem hinném, hogy egészségkárosító lenne...
Amúgy 10 deka sajt eleve egy liter tejet jelent. :-D
Szerintem 0,1-0,5 liter/fő/nap-ig átlagos, 0,5-1 liter/fő/nap átlag feletti, afelett már sok.
Ez csak az én véleményem, nem végeztem hozzá piackutatást.(egy tavalyi adatott találtam, a szerint 60-65 liter az átlagfogyasztás évente azaz 0,16-0,18 liter/nap)
Egyébként össze lehet hozni a másfél litert is, bár én ennyire azért nem szeretem. Egy-két decit iszok meg a kávémhoz, meg ritkán egy pohárral, ha kedvet kapok hozzá. Ezen sokat dob, ha valaki nagy müzli vagy gabonapehely fogyasztó, akkor fél liter tej simán eltűnik egy étkezéssel.
Egészségkárosítónak meg nem egészségkárosító, ha nem allergiások vagy laktózérzékenyek.
Nem feltétlen megisszák, el lehet fogyasztani máshogy is. Mondjuk reggelire minden nap mindenkinek müzli, vagy csinál valami pudingos sütit, esetleg házilag készítik a joghurtot, ez most nagy divat (Bár nem minden tej alkalmas rá...), tejeskávét is ihatnak gyakran.
Nekem mondjuk fura, az én egyszemélyes háztartásomba fel literes tejeket veszek, mert az egy literes hamarabb megromlik, mint hogy elfogyasztanám.
Érdekes hogy régen senkinek semmi baja nem volt a tejjel, sőt... Ma már az is egészségtelen... Én sok tejjel iszom a kávét, és sokat egy nap.
Heti 4 liter biztos elfogy, egyedül élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!