Aki látott már a nagyüzemi tojásiparról videókat, az vesz még boltban tojást, tojásos élelmiszereket ? Ha igen, miért, ha nem, miért ?
Veszek.
Mert szeretem a tojást, és nem érdekelnek a csirkék.
Ez kielégít?
Éheznénk,ha nem lennének nagyipari "minden gyárak".
Elmúltak azok az idők, hogy mindenki termelt magának ezt azt.
Amikor csak lehet, mélyalmos tojást veszek (2-es kód). Azok a tyúkok legalább használták a lábukat és a csőrüket, és arrébbmehettek, ha nem tetszett a szomszédjuk. Pár éve ez még kihívás volt, ma már szinte mindenhol találni. Az 1-es kódú szabad tartású sajnos ritkaság, a 0-s biotojás meg szerintem parasztvakítás és hipsterkedés (bocs a rajongóktól).
Egyébként az EU-ban pár éve szigorítottak a baromfitartási szabályokon, s így pl. szegény ketreces tyúkoknak is kicsit jobb lett a sora: nagyobb élettér, kevesebb gyógyszer stb. Tehát nem ugyanaz egy európai tojásfarm, mint amit az amerikai dokumentumfilmekben bemutatnak.
Ennek ellenére próbálom kerülni a 3-as kódú tojásokat. Nem azért, mert vérzik a szívem a csirkékért, hanem mert úgy gondolom, hogy ha valamit (jelen esetben a nagyüzemi tojástermelést) lehet korszerűbb, felvilágosultabb és állatbarátabb módon is csinálni (pl. mélyalmos), azt akkor ne úgy csináljuk, mint egy falka hegyi troll. 🙂
Az eddigi válaszolókat kérdezném : többen irtátok, hogy láttatok már videókat, filmeket a témában. Leirnátok, hogy konkrétaban miket láttatok vagy mi a cimük ?
8, ezzel kapcsolatban én több előadást hallottam mostanában olyanoktól, akik jobban utánajártak a témának és azt mondták, nem sok minden változott a tartási körülményekben,szóval ez most megint inkább a vásárlók parasztvakitása, mint az állatok joléte felé tett lépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!