Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Aki látott már a nagyüzemi...

Aki látott már a nagyüzemi tojásiparról videókat, az vesz még boltban tojást, tojásos élelmiszereket ? Ha igen, miért, ha nem, miért ?

Figyelt kérdés
2020. nov. 19. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Veszek.

Mert szeretem a tojást, és nem érdekelnek a csirkék.

Ez kielégít?

2020. nov. 19. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Őszinte leszek, nem érdekel a tyúkok lelke.
2020. nov. 19. 21:18
 3/9 A kérdező kommentje:
1, a kérdésem felmérés jellegű, nem pontozok le senkit, érdekelnek a vélemények.
2020. nov. 19. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Persze, voltam is tojás gyárban, proovo-nál, mert beszállítónk. Baromi izgalmas
2020. nov. 19. 21:34
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Éheznénk,ha nem lennének nagyipari "minden gyárak".

Elmúltak azok az idők, hogy mindenki termelt magának ezt azt.

2020. nov. 20. 00:21
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Láttam olyan videókat, és igen, veszek. Egyszerűen nem sajnálom eléggé a csirkéket. A fast fashion sokkal jobban nyomja a lelkemet mint egy doboz tojás, igyekszem a lehető leginkább elkerülni a kvázi rabszolgatartó üzletláncok (h&M és társai) támogatását.
2020. nov. 20. 00:51
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Láttam már cideokat, de csak azért nem veszek, mert vannak itthonc sirkék, amúgy meg emgvenném, ez olyan dolog, hogy attól, hogy nem veszem meg, még ugyanott és ugyanúgy tartanák őket, max az a tálca tojás máshoz kerülne, vagy menne a szemétre.
2020. nov. 20. 01:51
 8/9 Bátor Tintanyúl válasza:
100%

Amikor csak lehet, mélyalmos tojást veszek (2-es kód). Azok a tyúkok legalább használták a lábukat és a csőrüket, és arrébbmehettek, ha nem tetszett a szomszédjuk. Pár éve ez még kihívás volt, ma már szinte mindenhol találni. Az 1-es kódú szabad tartású sajnos ritkaság, a 0-s biotojás meg szerintem parasztvakítás és hipsterkedés (bocs a rajongóktól).

Egyébként az EU-ban pár éve szigorítottak a baromfitartási szabályokon, s így pl. szegény ketreces tyúkoknak is kicsit jobb lett a sora: nagyobb élettér, kevesebb gyógyszer stb. Tehát nem ugyanaz egy európai tojásfarm, mint amit az amerikai dokumentumfilmekben bemutatnak.

Ennek ellenére próbálom kerülni a 3-as kódú tojásokat. Nem azért, mert vérzik a szívem a csirkékért, hanem mert úgy gondolom, hogy ha valamit (jelen esetben a nagyüzemi tojástermelést) lehet korszerűbb, felvilágosultabb és állatbarátabb módon is csinálni (pl. mélyalmos), azt akkor ne úgy csináljuk, mint egy falka hegyi troll. 🙂

2020. nov. 21. 02:02
 9/9 A kérdező kommentje:

Az eddigi válaszolókat kérdezném : többen irtátok, hogy láttatok már videókat, filmeket a témában. Leirnátok, hogy konkrétaban miket láttatok vagy mi a cimük ?

8, ezzel kapcsolatban én több előadást hallottam mostanában olyanoktól, akik jobban utánajártak a témának és azt mondták, nem sok minden változott a tartási körülményekben,szóval ez most megint inkább a vásárlók parasztvakitása, mint az állatok joléte felé tett lépés.

2020. nov. 21. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!