Meg lehet egy ízt szokni?
Meglehet szokni, de nem hinném, hogy minden ízre igaz.
A tojás esetét nézve szerintem próbálkozz füstölt szalonna kockákkal készíteni, esetleg sajttal, vagy pirított vörös hagymával.
Ha el tudod vinni a tojás ízét egy olyan irányba, amit kedvelsz, akkor könnyebb megszokni.
Nekem kedvenceim közt van a tojás, de a halat képtelen vagyok megszokni. Minden évben próbálkozom egyszer, hátha változik az ízlésem, de eltelt már több évtized és még most sem ízlik a hal.
Állítólag genetikai oka van, ha valami nem ízlik. Az ízek érzékelése nem egyforma az embereknél, éppen ezért nem is lehet kijelenteni, hogy ez vagy az az étel sokkal finomabb, mint egy másik.
Talán a sós az egyetlen íz, amit majd mindenki szeret, de eltérő mértékben.
5-ös vagyok.
Tojás ügyben próbálkozz más állaggal.
Magamról tudom, hogy régebben megettem a közepes lágy tojást, de a kedvencem a kemény tojás volt.
Mostanra megfordult a dolog, már szinte mindig közepesre csinálom, mert valami plusz ízt érzek benne, ami a kemény tojásból elveszik.
Ja és elég sósan eszem, ezzel is lehet variálni.
Persze, hogy meg lehet szeretni, pont mint a kevésbé szokványos textúrákat is.
A magyar konyha elég korlátozott ilyen tekintetben, kevés az édes-sós, édes-savanyú dolog, kevés a roppanós dolog, ruganyos vagy porcogós állagokat is inkább csak a falusi konyha kínál, az is főleg disznóvágások környékén.
Sok, a miénktől jelentősen eltérő konyhát szeretünk mégis, a sokkal többet fűszerező indiait, a tésztákat agyoncukrozó thait, a rengeteg csilivel dolgozó szecsuánit. Ezek jellemzően nem gyerekkorban alakulnak ki, később kell őket megszokni és simán szokott sikerülni. Attól is függ, hogy mennyire hajlandó kísérletezni az ember.
Tojás esetén javaslom, hogy állagokkal kísérletezz. Rántotta még egész folyósan, aztán megpróbálni jó magyarosan, sivatagszárazra sütve, köretnek ki lehet próbálni hozzá egy adag rizst vagy kuszkuszt. Feltétek is sokat segíthetnek, meg fűszerezz bátran.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!