Nem jó ízű krumpli?
Van néha, hogy megfőzöm a krumplit és valahogy nem jó az íze. Nem tudom leírni, de fura. És nem tudom miért lehet ez. Még nyersen teljesen egészségesnek kinéző krumplik. Mégis, az alapanyagnak van ilyenkor valami nem látható baja? Vagy lehetséges valahogy a főzésnél elrontani? Pl túlfőzni és az az ízre is hat? Most amúgy héjjában főztem az is eszembe jutott, hogy ez hat e az ízre. De máskor is szoktam így és akkor meg semmi baja.
Tapasztaltok ti is ilyet? Mi lehet ez?
Elöször is sok függ a krumpli fajtájától.
Másodszor a héjában (bocs, de egy J kell bele) fött krumplinak más, erösebb íze van, mintha megpucolva fözöd.
Harmadszor lehet a tárolás miatt is más, mint megszokott.
Viszont egész biztos nem rontottál el semmit, erre csak az a "módszer" lenne, ha leégeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!