Melyik a legjobb a három közül?
Quinoa, bulgur,
hajdina?
Diéta miatt kell ennem, alacsony CH értékkel, magas fehérjével.
A hajdina nem gabona... keserűfűfélék családjába tartozik.
A szénhidrát-tartalmuk minimálisan tér el, 69/100gr a quinoa, 72/100gr a hajdina, és 76/100gr a bulgur. Viszont a hajdina rost- és vitamintartalma kiemelkedő.
Köszönöm utolsó, részletes válaszodat.
A dokim quinoat ajánlotta legjobban.
Evett már valaki?
Légyszi írjátok le milyen íze van, mire hasonlít?
Köszi.
Szerintem finom a quinoa, kicsit pirított diós íze van, de nem intenzív egyáltalán, inkább olyan íze lesz, mint amilyen fűszert teszel bele. A hajdinának sokkal jellegzetesebb, egyedi íze van, sokan nem szeretik, én igen. A hajdina mellett a rost mellett az is szól, hogy sokkal olcsóbb, mint a quinoa, illetve helyben is terem Európában, nem kell a fél világon átszállítani, hogy ideérjen, ezzel komoly környezeti károkat okozva...
Szerintem próbáld ki mindhármat. Nyugodtan váltogathatod őket, nem muszáj mindig ugyanazt enni. Mind a három egészséges amúgy. Esetleg még a kölest is nézd meg, az is olcsó, finom, és szintén magas a rosttartalma, szénhidráttartalma 64/100 gr, tehát, a legalacsonyabb a közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!