Mi a legjobb fajta szalonna?
Piacon szoktak árulni házi dolgokat, vegyél egy kisebb darabot kóstolónak. A jó szalonnának olyan puha a bőre hogy meg lehet enni, a rossznak meg késsel alig lehet vágni.
Vannak nagyon finom pácolt szalonnák, látni rajta hogy kívülről fűszeres és nem csak paprika van rajta.
Érdeklődj utána az árusnál,hátha készít ilyesmit.
Akiket ajánlottam (#4) mindkettő elérhető Budapesten. Sajnos a normál piacokon sok a csaló, azaz akik a nagybaniról vásárolnak, de szereznek hozzá egy autentikus nénikét eladónak. :D Ezért csak úgy lehet kitapasztalni, hogy kik a megbízható árusok, ha gyakran megy az ember és elbeszélget az árusokkal, úgy kiderül hogy ki az, akinek nagyjából fogalma sincs a saját árujáról és kik a hiteles termelők. A biopiac azért jelent némi garanciát, mert szigorú feltételeknek kell megfelelniük a termelőknek. Attól még hogy kistermelő valaki, használhat nyugodtan nitrites pácsót, füstaromát, meg etetheti a disznaját szójával, szóval a kistermelőség még önmagában nem minőségi garancia. A NÉBIH is rendszeresen kap el kistermelőket is.
A jobb termelői piacok - pl. Városmajori, MOM biopiac vagy a Wekerlei is időszakos piacok, azaz nincs egész héten árusítás, kivéve a Wekerlét, mert ott vannak állandó árusok is, de a kistermelők és bio árusok megadott napokon vannak. Télen is, azért kibírható egy-egy délelőtt a hidegben.
Nálunk a párom egyik kedvence a fokhagymás, pirospaprikás, abált hasaalja szalonna, ezt otthon készítem el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!