Romlik-e a száraz sárgaborsó? Honnan lehet tudni, ha esetleg már nem ehető?
Figyelt kérdés
Találtam egy a polcon hátracsúszott fél zacskó sárgaborsót. Lehet-e baja, ha mondjuk már 4-5 éves is lehet?2020. okt. 16. 03:09
1/6 anonim válasza:
Hát nem friss az tuti.
Az hogy milyen, függ a körülményektől.
Egy idő után beleeheti magát a bogár, kiszívja a nap, vagy ha van páratartalom akkor bepenészedhet.
Meg kell nézni a zacskót meddig jó.
Ha az nem ad támpontot, főzz meg egy kicsit és kóstold meg.
2/6 anonim válasza:
A szárított hüvelyesek klasszikus tartalékkaják. Ha nem molyos, nem penészes (nem szabad annak lennie, ha száraz helyen tároltad), nyugodtan meg lehet enni.
4/6 anonim válasza:
Fözés elött célszerü legalább 8-10 órára leáztatni, a hosszú tárolási idö alatt nagyon kiszárad.
De ettöl eltekintve nem lehet baja, ha zárt zacskóban tártottad.
5/6 anonim válasza:
Engedj rá forró vizet, és egy idő után nézd meg. Ha zsizsikes volt, akkor tele lesz a víz teteje apró kis állatkákkal = én azt már kidobnám.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Jó, akkor forró vizet rá, megnézni, hogy zsizsikes-e. Ha nem, akkor áztatni egész éjszaka, utána lehet főzni, amíg kész lesz.
Rendben, majd megírom, milyen lett.
2020. okt. 16. 14:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!