Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kolbász meg tud romolni úgy...

A kolbász meg tud romolni úgy hogy sokat van a hűtőben?

Figyelt kérdés
olyan 3 perce jöttem rá hogy a hűtőben van sok kolbász és meg akartam enni :) De van rajta valami fehér cucc.. az most a papír rakadt rá egy kicsit és az van rajta? vagy mi az? A válaszokat előre is köszi :3
2020. szept. 15. 16:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nejlonban elég hamar bepenészedik, de amíg nem súlyos, elég lehúzni a héját, ha durván penészes, akkor inkább ki kell dobni!
2020. szept. 15. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Le kell mosni, átcsomagolni, mert penészes. Ha eszed, akkor húzd le a héját.
2020. szept. 15. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Kérdés: Miért nem a fagyasztóban tárolod ha olyan sok van belőle?
2020. szept. 15. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Rájöttem, ha lehelet vékonyan átkened étolajjal, akkor nem penészedik.

A füstölt kolbász azért ehető nagyon sokáig, mert a víztartalma alacsonyabb, mint amennyire a kórokozóknak szüksége lenne az életben maradáshoz. A szárított húsnak is ez a titka.

2020. szept. 15. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as, fagyasztóban sem ideális, mert elveszti a paprika a színét és már nem olyan guszta.
2020. szept. 16. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, szóval, inkább penészedjen? (3)
2020. szept. 16. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a kolbász megfelelő tárolási helye nem a hűtőszekrény. Én is küszködök ezzel, mert a spájzom elég meleg.


A füstölt áru legjobban fellógatva, szellős, hűvös helyen érzi jól magát. Minden más esetben elkezd penészedni.

2020. szept. 16. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7-es, csak próbáld ki az étolajat. Ha termelőtől veszed a kolbászt és esetleg a külsején is van valamennyi a töltelékből, akkor azt egy konyhai papírtörlővel töröld le, utána jöhet az étolaj.

Én olyan kolbászt szoktam venni , hogy előtte levő napon veszik le a füstről, így az fokozottabban ki van téve a penésznek és az étolaj segít rajta. Ha a termelőnél maradna, akkor még 3 hétig érlelődne egy klimatizált helységben. Nálam viszont szintén spájzba kerül.

Pár hetet hűtőben is el tud tölteni, nem lesz komolyabb baja. Fagyasztva is lehet valameddig tárolni, de másfél-két hónapnál tovább nem érdemes, akkor már kezdenek látszani rajta a fehéredés nyomai. A benne levő paprika minősége viszont nagyon számít.

2020. szept. 16. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
jó jó emberek ez a kérdés már megoldódott.. Lemostam szépen és megoldódott minden :D Köszönöm a válaszokat :D Ja és nagyon jót ettem aznap :D
2020. szept. 17. 16:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Na most akkor néz meg szépen a gyümölcslevet a hűtőben.

Tudod, mosatlan gyümölcslevet sosem iszunk.

:D

2020. szept. 17. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!