A kolbász meg tud romolni úgy hogy sokat van a hűtőben?
Rájöttem, ha lehelet vékonyan átkened étolajjal, akkor nem penészedik.
A füstölt kolbász azért ehető nagyon sokáig, mert a víztartalma alacsonyabb, mint amennyire a kórokozóknak szüksége lenne az életben maradáshoz. A szárított húsnak is ez a titka.
Sajnos a kolbász megfelelő tárolási helye nem a hűtőszekrény. Én is küszködök ezzel, mert a spájzom elég meleg.
A füstölt áru legjobban fellógatva, szellős, hűvös helyen érzi jól magát. Minden más esetben elkezd penészedni.
7-es, csak próbáld ki az étolajat. Ha termelőtől veszed a kolbászt és esetleg a külsején is van valamennyi a töltelékből, akkor azt egy konyhai papírtörlővel töröld le, utána jöhet az étolaj.
Én olyan kolbászt szoktam venni , hogy előtte levő napon veszik le a füstről, így az fokozottabban ki van téve a penésznek és az étolaj segít rajta. Ha a termelőnél maradna, akkor még 3 hétig érlelődne egy klimatizált helységben. Nálam viszont szintén spájzba kerül.
Pár hetet hűtőben is el tud tölteni, nem lesz komolyabb baja. Fagyasztva is lehet valameddig tárolni, de másfél-két hónapnál tovább nem érdemes, akkor már kezdenek látszani rajta a fehéredés nyomai. A benne levő paprika minősége viszont nagyon számít.
Na most akkor néz meg szépen a gyümölcslevet a hűtőben.
Tudod, mosatlan gyümölcslevet sosem iszunk.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!