Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mire jók ezek az olajok?

Mire jók ezek az olajok?

Figyelt kérdés

Mikre lehet hasznalni a kov. Fajta olajok

1.dióolaj

2.mogyoróolaj

3.kokuszolaj

4.pálmaolaj

5.szolomagolaj

6.szezamolaj

7.mandulaolaj

8.kakajóvaj

9.repceolaj

2020. szept. 3. 11:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

a mogyoróolajnak magas a füstpontja, ezért jól lehet benne olyan dolgokat sütni, amiket rövid ideig extraforró olajban kell "megijeszteni".

a szőlőmagolaj salátákra nagyon finom.

A szezámolaj wok-os kajákhoz, kínai, thai, stb.

A többit nem szoktam használni.

2020. szept. 3. 11:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. kókuszolajat használok sütéshez, mert nincsen szaga. Utálom az olajszagot.

Szezámolajban wokos, ázsiai kajákat szoktam sütni, mert nagyon finom, és jól illik az íze ezekhez.

Egyébként egyik sem bio, és főleg nem fogyókúrás, kb. ugyanannyi kalória van bennük, mint mondjuk a napraforgóolajban, nemtudom mire gondolt az első válaszoló...

2020. szept. 3. 11:52
 3/16 A kérdező kommentje:
Utolso!nem kevered a palmaolajjal a kokuszzsirt?
2020. szept. 3. 11:58
 4/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem.
2020. szept. 3. 12:18
 5/16 anonim ***** válasza:
86%

Pálmaolaj egyelég szutyok cucc, a nagy cégek kiskapunak haszálják mint "növényi olajat".

Sok terméken nagy betűkkel van rajta, hogy nincs benne pálma olaj.

Szezámolaj a koreai konyha fontos része, nekem is van itthon. Markáns íze van, saláta öntetbe, ramenbe, omletbe használom.

A kókuszolaj az indiai, thai konyha része, de használhatod testápolónak is. Afro hajra is szokás kenni, de europer hajra sok, túl zsíros.

Lehet belőle csinálni vega libazsírt ha elég tiszta.

Mandulaolaj - drága, kozmetikumba való legfőképpen. Masszázshoz is jó, és szexhez is 😉

Kakaóvaj - a csokoládé ettől lesz olyan telt, krémes ízű. Kozmetikumba is használják.

Repce olaj - mint a napraforgó olaj, ugyanazt tudja.

2020. szept. 3. 12:18
 6/16 anonim ***** válasza:
81%
Pálmaolajat nem használunk sütéshez. Pálmaolaj főleg az előrecsomagolt bolti cuccokban van pl. csokik, kekszek. Szerintem inkább te keversz valamit.
2020. szept. 3. 12:19
 7/16 anonim ***** válasza:
77%

Kakaóvajat még csak kozmetikumokhoz használtam itthon.

Azon kívül ezek közül csak Kókuszolajat használok, amit én is elsősorban a szagtalansága miatt szeretek, a napraforgó meg egyéb étolajak szagától a gyomrom felfordul még szavelszívó mellett is.

Illetve íze sincsen, szóval minden kajához passzol. :)

A pálmaolaj kb mindenben benne van sajnos, de igyekszem kerülni, mindig megnézem az élelmiszerek összetevőit. Nem vagyok kifejezetten környezettudatos, de a pálmaolaj dolgot nagyon a szívemen viselem.

Szőlőmagolajat egyik barátnőm férje használ valami érrendszeri problémára, mert állítólag jó rá.

2020. szept. 3. 12:32
 8/16 anonim ***** válasza:
45%

Amúgy én se nagyon láttam még így konkrétan pálmaolajat mint eladó terméket, otthoni sütéshez-főzéshez...

Ahhoz inkább kókuszt használnak sokan.

2020. szept. 3. 12:50
 9/16 anonim ***** válasza:
96%
Kihagytad a kedvencemet a tökmagolajat. Salátákra teszem. Hevíteni nem szabad.
2020. szept. 3. 12:51
 10/16 anonim ***** válasza:
79%
6 Hogy lehet kókuszolajból libazsírt készíteni? Nem kötözködésből kérdezem, érdekelne hogyan lehet ezt kivitelezni.
2020. szept. 3. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!