Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha karanténba kerülnél (tudom,...

Ha karanténba kerülnél (tudom,inkább kijárási korlátozás,és múltkor is lehetett menni boltba),mi lenne két hétig a hűtődben,mélyhűtődben,spejzedben?

Figyelt kérdés
Egyedüllálók válasza érdekelne.

2020. szept. 2. 08:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
46%

Fagyasztóban mirelit zöldség, hús. Ezekből lehet mindig valami friss készételt készíteni. Mindig van otthon tészta, tej, vaj, sajtok, liszt, zabpehely, gríz, rizs, cukor, kakaópor, fűszerek, méz, lekvár. Tojást vennék, ha éppen nincs. Befőtteket vennék még, hogy tudjak gyümölcsöt enni. Csomagolt kenyeret. Ha unom a kenyeret, arra az esetre, zsemlét, baugettet lefagyasztani, az is finom kiengedve, felmelegítve. Halkonzervek, már aki szereti, én igen, és egyszerű, finom egy vajas pirítóssal.

Édesség, nasi, italok :)

2020. szept. 2. 11:08
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
Az a helyzet, hogy nálam karanténtól, sőt, járványhelyzettől függetlenül van mindig annyi kaja otthon, amiből simán ki tudnám húzni két hétig bevásárlás nélkül szerintem. A hűtőben felvágottak, sajtok, tojás, vaj, joghurtok; a mélyhűtőben különféle fagyasztott húsok és halak porciózva; a spájzban tészta, konzervek, lekvárok, szószok, rágcsálnivalók, csoki, édességek, csomó fűszer, olaj. A fentieken túl vannak mindenféle italok a karton ásványvíztől, karton sörön át az üdítőkig, tartós tejig, borig, töményebb italokig.
2020. szept. 2. 11:13
 13/26 A kérdező kommentje:

Nos,a kérdés elméleti.

De bárkivel megeshet,hogy kollégájáról kiderül,akkor ő is karanténba kerül,vagy külföldről jön haza.

Az online rendelés baromi drága,tegnap megnéztem pár oldalt.Nyilván egy utolsó utáni opció.

Nem vagyok rászoruló,nem hiszem,hogy az önkormányzat ellátna két heti kajával.

Az értelmes válaszokat köszönöm.

2020. szept. 2. 11:30
 14/26 anonim ***** válasza:
84%
13: Aki egyedül, nincs senkije, azt segíti az önkormányzat. Nem anyagi támogatással, hanem elmennek neked bevásárolni. Nyilván nem várható el senkitől sem, hogy két hétig ellegyen csak úgy. Lehet, hogy épp bevásárlás előtt áll és akkor derül ki, hogy már nem mehet ki. Szóval senki sem marad segítség nélkül. Nálunk a családsegítő munkatársai látták el ezeket a feladatokat.
2020. szept. 2. 11:33
 15/26 anonim ***** válasza:
86%

"Nem vagyok rászoruló,nem hiszem,hogy az önkormányzat ellátna két heti kajával."

Viszont megfelelően tájékozatlan vagy, ez látható!

A karanténba kényszerülőket nem szociális alapon látják el ingyen cuccokkal, hanem a beszerzést bonyolítják helyetted!

...és ha még szociális alapon rászoruló is vagy, az más elbírálás alá esik, de az alapvető szükségletekről gondoskodnak, élelem tisztálkodószerek, gyógyszerek stb.

Persze nyilván nem lazacot, vagy libasültet visznek dinsztelt lila káposztával, de éhen halni nem fogsz, ha rászoruló vagy ha nem!

2020. szept. 2. 11:58
 16/26 A kérdező kommentje:

A kérdést nem ilyen irányba szerettem volna elvinni,kedves utolsó.

Nyilván valakinek ez is opció,ill.segítség.

Egyenlőre tudok vásárolni.

Arról szeretnék tájékozódni,miket érdemes beszerezni.

2020. szept. 2. 12:03
 17/26 anonim ***** válasza:
73%

15-ös vagyok

Pontosan erre válaszoltam most is és az előzményekben is!

SEMMIT nem kell beszerezned, amit egyébként is nem vennél meg, a karanténtól függetlenül is, mert nem leszel ellátatlan!

Ha csak kijárási korlátozás lesz, akkor tudsz vásárolni, most az előző készletfelhalmozások tanulságaként nem lesz élesztőgondod sem, ha meg karanténban vagy, akkor ellátnak.

Ilyen egyszerű a kérdésedre a válasz, de ha te ragaszkodsz az értelmetlen spájzoláshoz, akkor a saját étkezési szokásaid alapján tárazz be!

2020. szept. 2. 12:16
 18/26 anonim ***** válasza:
83%
Én sem értlek kérdező! Segít valamit neked, ha én leírom, hogy 50 kg krumplit és 30 kg hagymát aszalok a pincében, ha te utálod a paprikás krumplit? Vegyél amit szeretsz és kész!
2020. szept. 2. 12:21
 19/26 anonim ***** válasza:
44%

Nekem van kb 4kg daralthus,

Oldalas

Csirkemell

Csirkecombok

Fagyasztott nudlu, gomboc, leveles teszta

Rengeteg rizs, szaraz teszta konzervek.

Anyukam boltos igy sok mindent hoz nekem.

2020. szept. 2. 12:43
 20/26 anonim ***** válasza:
96%

'Nem vagyok rászoruló,nem hiszem,hogy az önkormányzat ellátna két heti kajával.'

Te írtad. Gondolom, erre válaszoltak, nem elvinni akarták a beszélgetés fonalát.

2020. szept. 2. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!