Mit gondoltok a zöldségporokról?
Smoothie-kba, turmixokba használnám. Elvileg 100%-os és “élő anyagok”, ugyanazzal a tápanyagtartalommal, mint a zöldség eredeti állapotában. Olyanra gondolok, mint pl. spenót, cékla stb, de főleg az ilyen zöld növényekből szoktam turmixokat csinálni. Nyílván a friss zöldségek a legjobban, de nekem konkrétan a problémám az, hogy pl. a spenótot csak kicsomagoltan tudom és nem mindig tudom elhasználni 2 nap alatt azt, ami benne van a zacskóban, utána meg már összefonnyad, nem néz ki túl gerjesztőnek....
A családban senki nem eszi, úgyhogy sokszor ki kell dobnom.
Szóval ez a por változat ideális lenne, de mégis olyan mesterségesnek tűnik, hiába elolvastam, hogy hogy készítik és 100% meg minden.
Aki használt ilyet, az légyszi, írja meg a tapasztalatát.
ha csinálok zöldséglevet, a maradék rostot megaszalom, elteszem üvegbe, ha összegyűlik 2-3 üvegnyi, megdarálom, megszitálom, és elteszem üvegbe, légmentesen nem csinál semmit hónapok múlva sem. így használom fel, főleg salátára szórva, fűszerként.
macerás, de tudom, mi van benne.
tökmaglisztet, csipkebogyómaglisztet, máriatövismaglisztet szoktam venni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!