Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Közeli lejáratú élelmiszerek....

Közeli lejáratú élelmiszerek. Megéri vagy kidobott pénz? Hús/hal esetén el lehet hozni biztonságosan a közeli lejáratút?

Figyelt kérdés
2020. júl. 29. 14:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mai lejáratú bélszín steak volt 65%-kal leárazva a tescoban, de végül nem mertem elhozni :(
2020. júl. 29. 18:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Általában piacon vásárolok, de ha véletlenül multiban járok és látok leértékelt, aznap lejáró húst védőgázas csomagolásban, simán megveszem, soha semmi problémám nem volt még velük.

Múltkor így vettem 2,5 kg darált húst 2500 ft-ért. 1,5 kg-ot még aznap megfőztem bolognainak, amit aztán kisebb adagokban eltettem a fagyasztóba, 1 kg-ot meg simán feldolgozatlanul tettem el, ott semmi baja nem lesz, majd előveszem egy olyan napon, mikor felhasználom.

Szerintem jól jártam.

2020. júl. 29. 19:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sajtból szoktam közeli lejáratút venni (akciósan) és megsütöm még aznap egy finom sajtos melegszendvicsnek sütőben. Nincs tőle semmi bajom, legalábbis eddig nem volt. :)
2020. júl. 29. 21:21
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Én eddig mindig megjártam velük, de főleg a tejtermékekkel.

Volt, ami már romlott volt, volt amit elfelejtettem időben felhasználni.

Ha nem vagy lusta és tényleg időben megcsinálod pl a húst, akkor persze nyugodtan. Ha meg már romlott, azt úgyis észre veszed és nem használod fel, de ez ritkán fordul elő.

Lisztből nem éri meg a régit megvenni mert az meg elkezd molyosodni egy idő után.

2020. júl. 31. 03:33
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A liszt nem a lejárat miatt kezd molyosodni, hanem már ELEVE benne vannak a molypeték, és egy idő után kikelnek.
2020. júl. 31. 10:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Konzervet a katonaságnál szinte csak lejártat kaptunk !
2020. aug. 4. 09:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ma vettem: 75% leértékelt tojásos szendvics (2 db), 1 kiló fehér kenyér féláron, fél kiló körte -65% és fél kiló túró ugyanúgy. Különösebb gondom nincs az ilyennel, sőt, ezt keresem is. Rosszul vagyok a gondolattól, hogy menne a kukába. Tejföl, sajt nem nagyon romlik meg, a tej melegben tud megsavanyodni pár nap után, de az se visz el senkit (savanyított tejtermékeket eszünk amúgyis). Húst amúgy se nagyon veszek, de aznapi lejárat nem okozna gondot, ha nem melegben tartottuk. A kenyeret, tésztát viszont hamarabb meg kell enni szerintem.
2020. aug. 5. 16:04
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajt, tejföl is megromlik, de kell neki szavi után is pár nap.
2020. aug. 5. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!