I.B.T. kérdése:
MIért változik a risz kalóriája?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy ha szilárd állapotban nézzük ( [link] kcal-a van benne ha pedig főtt ( [link] akkor csak 130? Vagy én néztem el valamit?
(illetve egy átlagos nagyságú bögrébe mennyi rizs (g) fér el? Mindig ennyit szoktam kifőzni magamnak csak kiváncsi vagyok.)
2020. júl. 19. 20:29
1/2 anonim válasza:
Azért változik, mert ha 100 g száraz rizst megfőzöl, akkor nagyobb lesz a tömege, mert vizet vesz fel, de a főzés végén is ugyanannyi kalória lesz benne (az egészben). Mivel főzés után már a felvett vízzel együtt méred, így 100 g-jára kevesebb kalória jut.
2/2 anonim válasza:
Ahogy az elsö írta:
100 g száraz rizst megfözöl, akkor lesz belöle 300g fött rizs, ugyanannyi kalóriával.
HA a fött rizsböl veszel 100 g-ot, az értelemszerüen egyharmada a kalóriatartalma a nyershez viszonyítva.
Átlagos nagyságú bögre meg nem létezik, mindenkinek más számít annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!