Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha több (2-3) nyers tojást...

Ha több (2-3) nyers tojást lenyelek, nem lesz bajom ugye? Mármint gyomorbaj, vagy wc?

Figyelt kérdés

2020. júl. 16. 11:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Szép f0sós betegségeket lehet elkapni. De van aki meg esküszik rá és nem lett tőle még baja.
2020. júl. 16. 11:39
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Ha a tojás romlott, fertözött, akkor egyetlen tojástól is kórházban köthetsz ki, ha nem, akkor meg akár 20-at ie megehetsz.

De értelmes ember nem nyersen eszi a tojást, éppen a fertözésveszély csökkentése miatt.

SZóval nem tudom, mire jó neked a nyers tojás evése, de egyrészt veszélyes lehhet, másrészt meg semmi értelme sincs.

2020. júl. 16. 11:40
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Ha van lehetőséged nagyon friss tojást enni, akkor esetleg, vagy még talán ha piacról veszed, akkor kisebb az esély rá, hogy romlott. De bármelyikkel előfordulhat, hogy nagyon megfosat, nem is kell ahhoz különösebben réginek vagy büdösnek lennie. Nem véletlen eszi a legtöbb ember sütve vagy főzve.
2020. júl. 16. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:
81%

Ahogy előttem is írták. TUDTOMMAL, ELVILEG (nagybetű, mert aláhúzni az oldalon sajnos nem lehet) ellenőrzik azért a tojásokat, talán fertőtlenítik is valahogy, mielőtt a boltokba kerülnek, de előfordult már, hogy szalmonellás tojást találtak...

Összegezve, valószínűleg nem lesz bajod, de nem tanácsos gyakran élni ezzel a gyakorlattal. Vannak országok, pl. Japán, ahol teljesen biztonságos nyers tojást is enni, de nálunk jelenleg nem feltétlen.

2020. júl. 16. 12:17
 5/13 anonim ***** válasza:
62%

Fiatalabb koromban az volt a szokásom, hogy reggel a piacon vettem friss tojásokat. Egyenként törtem fel és gondosan ellenőriztem őket. Utána összekevertem 5-6 tojást egy nagy pohárba, és megittam az egészet nyersen.

Nem tudom már, hány hónapig csináltam, de minden egyes reggel.

Azt hiszem, egy Rambó filmből vettem az ötletet :D

Soha nem lett tőle semmi bajom.

2020. júl. 16. 12:28
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
Elég, ha EGYETLEN EGYSZER kifog a kérdezö szalmonellás tojást! Az ízre, kinézetre nem különbözik a jótól, de igencsak komolyan meg lehet töle betegedni!
2020. júl. 16. 12:37
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Én speciel a piaci tojást nem tartom megbízhatónak. Egy piac mellett lakom, egy életen keresztül piaci tojást vásároltam, aztán vagy 10 éve, kimentem, hogy vegyek tojást. Egy ősöreg néni tojást árult. Mondom, adjon 10-et, aszongya az öregnéne "vegye meg lelkem az összeset, tudjak hazamenni". Öreg volt, hajlott hátú, megsajnáltam, megvettem mind a 21 tojását. Aztán 14-et kidobtam belőle.

Azóta hanyagolom a piaci tojást. Kizárólag boltit veszek, amire rá van írva a jótállási idő. Abból kavarok majonézt, készítek tiramisut, gyümölcshabot.

2020. júl. 16. 12:37
 8/13 anonim ***** válasza:
51%

"Öreg volt, hajlott hátú, megsajnáltam, megvettem mind a 21 tojását. Aztán 14-et kidobtam belőle."

Mi volt a baja, hogy erre kellett vetemedned? Helyszínen nem nézted meg a tojásokat?

2020. júl. 16. 13:01
 9/13 anonim ***** válasza:
73%

Helyszínen egészen normális tojásosnak tűntek. Mit kellett volna néznem rajtuk? De tényleg? Tudsz valamit, hogy kívülről hogyan lehet megállapítani egy tojásról, hogy záp vagy sem? A piacon. Mert ha igen, megköszönném, ha megosztanád velem is.

Az volt a baja, hogy büdös volt 14 darab. Olyan, amit záptojásnak neveznek.

2020. júl. 16. 13:09
 10/13 anonim ***** válasza:
63%

9.

Nem kell azonnal nekemugrani, csak kíváncsi voltam barátom :)

2020. júl. 16. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!