Mit lehet tenni abban az esetben, ha a nagy cica sokszor keveset eszik lassan, gyomorbajos, a kicsi meg mindent felzabál, amit lát, azt is, ami nem kaja?
A nagy másfél éves lesz, száraz tápot szereti, mindig ki van neki téve, napjában többször ropizik kis adagokat, érzékeny az emésztése, plusz napi 1x vagy 2x jön kérni valami husit vagy konzervfélét, egyszerre 50 grammot eszik meg abból, elejétől kezdve így eszik. A pici viszont leginkább a konzervet enné, de azt kb 3-4 óránként, de úgy, hogy ordít a kajáért vagy megeszi a szárazat, ami meg megdagad a pocijában, múltkor is azt hittem szétdurran a cica belülről .. Szóval neki meg kéne fogni, hogy csak annyit adni, ami szükséges és mondjuk 3-4x egy nap, a nagynak viszont korlátlanul kéne a kajcsi. Ezt hogyan oldjam meg? Eddig a pici(4 hós) nem bírt felmenni a szekrény tetejére, addig oda kapta a nagy, de már kitalálta, hogyan jut fel. Amikor épp itthon vagyunk meg tudjuk etetni külön a nagyot, de amíg elvagyunk? Külön zárni nem lehet őket, összenőttek, plusz eleve az lenne a lényeg, hogy ne legyenek egyedül. Valahogy meg lehet tanítani a picit, hogy ne zabáljon fel mindent, csak amennyi kell neki? Mert már gy is érzek pici hájréteget, amikor megcsíptem a bőrét, nem tudom normális-e, hogy nem érezni a bordáját, vagy a kölyköknél ez így jó? Mert a nagy világ életében sovány volt, bár a pocija miatt, de amikor kicsiként többet evett bizonyos időszakonként, akkor is inkább nyúlott, nőtt, mintsem megerősödött, hízott volna.
Köszönöm a válaszokat.
Az etetési problémára a legjobb egy chippes önetető lenne, ami csak az idősebb macskának adna kaját így akkor ehetne amikor akar és a kicsi nem tudna mindent felenni.
Ha a kicsi bordáit nem érezni akkor kicsit dagi, szóval kevesebb kaja kéne neki. Ezt szintén megoldaná az etető mivel a nagy akkor enne amikor akarna így te meg külön etethetnéd a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!