Tejallergia vagy tej intolerancia?
A 46-os panelt választottuk ki a Synlaboros ételintolerancia vizsgálat során, ahol a Tej-IgG pozitív lett. Ez, akkor azt jelenti, hogy teljes mértékben el kell hagyni a tejtermékek fogyasztását egy életre, vagy pedig, csak mellőzni kell egy ideig az étrendből, majd fokozatosan vissza lehet rá térni?
Voltam vele háziorvosnál, azt mondta teljes mértékben el kell hagyni,de a synlab oldalán és más oldalakon is azt olvastam, hogy csak szüneteltetni kell ebben az esetben.
Szia!
Synlabnál voltam én is,tej pozitív lett. Nekem azt mondták ez tejintolerancia és te is IgG-t néztél. Allergia az IgE teszt lenne.
Na most én úgy tudom, hogy az allergia az teljes elhagyást von maga után. Intolerancia egy átmeneti túlterhelése a szervezetnek egy adott összetevőre, mondhatni besokallt tőle a szervezet és szüneteltetni kell, különben tüneteket okoz. Nálam lágy, emésztetlen széklet volt a jele, meg a szám kiütött néha. Ha véletlen beeszek valami tejes összetételű kaját rá pár napra ugyanez.. Úgy tudom változó, hogy kinek mennyi időre kell elhagyni.
Neked jobb azóta?
Szia kérdező!
Kiderült végül, hogy teljesen el kellett e hagyni?
Én lassan fél éve vagyok tejmentesen, probáltam visszavezetni, de nem volt jobb sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!