Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tejallergia vagy tej intoleran...

Tejallergia vagy tej intolerancia?

Figyelt kérdés

A 46-os panelt választottuk ki a Synlaboros ételintolerancia vizsgálat során, ahol a Tej-IgG pozitív lett. Ez, akkor azt jelenti, hogy teljes mértékben el kell hagyni a tejtermékek fogyasztását egy életre, vagy pedig, csak mellőzni kell egy ideig az étrendből, majd fokozatosan vissza lehet rá térni?

Voltam vele háziorvosnál, azt mondta teljes mértékben el kell hagyni,de a synlab oldalán és más oldalakon is azt olvastam, hogy csak szüneteltetni kell ebben az esetben.

2020. júl. 13. 18:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel dietetikust!
2020. júl. 13. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
van tejfehérje allergia és laktóz intolerancia. szerintem teljesen hagyd el, az a biztos. simán meglehet nélküle lenni.
2020. júl. 13. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Én nem kockáztatnék, inkább elhagynám.
2020. júl. 14. 10:31
 4/7 anonim válasza:
Szerintem is inkább hagyd el. Ez elvileg tényleg vissza tud "alakulni", ha huzamos ideig hagyják el, de én utána se kockáztatnék (: én is ma voltam synlabnál, fogalmam sincs eddig mire gyanakodjak.
2020. júl. 17. 17:40
 5/7 anonim válasza:

Szia!

Synlabnál voltam én is,tej pozitív lett. Nekem azt mondták ez tejintolerancia és te is IgG-t néztél. Allergia az IgE teszt lenne.

Na most én úgy tudom, hogy az allergia az teljes elhagyást von maga után. Intolerancia egy átmeneti túlterhelése a szervezetnek egy adott összetevőre, mondhatni besokallt tőle a szervezet és szüneteltetni kell, különben tüneteket okoz. Nálam lágy, emésztetlen széklet volt a jele, meg a szám kiütött néha. Ha véletlen beeszek valami tejes összetételű kaját rá pár napra ugyanez.. Úgy tudom változó, hogy kinek mennyi időre kell elhagyni.

Neked jobb azóta?

2020. aug. 11. 13:35
 6/7 anonim válasza:

Szia kérdező!

Kiderült végül, hogy teljesen el kellett e hagyni?

Én lassan fél éve vagyok tejmentesen, probáltam visszavezetni, de nem volt jobb sajna.

2021. febr. 15. 21:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Jobb, ha elhagyod, de inkább keress fel egy diabetikust, vagy még jobb, ha elmész allergiavizsgálatra. Ott meg fogják mondani.
2021. aug. 30. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!