Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A boltokban kapható húsok...

A boltokban kapható húsok nagyon durván táposak? Vagy csak a csirke van durván telerakva hormonnal, a kacsa, liba, sertés kevésbé?

Figyelt kérdés
2020. júl. 4. 21:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
77%
A tápban nincs hormon. Nincs. Sőt. Antibiotikum se.
2020. júl. 4. 22:10
 2/23 anonim ***** válasza:
61%
A boltban kaphato hus az hus. Ennyi. Ha hormonok lennenek benne, annak mar reg ereznenk a hatasat. Hamarabb nonek, mert halalra zabaltatjak oket.
2020. júl. 4. 22:14
 3/23 anonim ***** válasza:
15%

A sima darált kukoricát is tápnak nevezik, ezzel semmi gond nincsen. A problémák ott kezdődnek mikor szójával vagy antibiotikumot adnak hozzá .

Növekedési hormont nem szoktak az állatoknak adni.

2020. júl. 4. 22:32
 4/23 anonim ***** válasza:
42%

A tápban valóban nincs,de a húsban amit megveszel van.Az a helyzet,hogy olyan nagyipari hústenyésztés folyik,akkora mennyiségű állatot tartanak és nevelnek együtt,hogy a betegségek megelőzése érdekében folyamatosan kapják az antibiotikumot.Sajnos hormonokat is adják a növekedés fokozása miatt.

A mai ipari méreteket öltött élelmiszer termelés csak a minél nagyobb hasznot szolgálja a nagytermelők számára és nem a fogyasztó egészségét.Ez a kegyetlen valóság.

2020. júl. 4. 22:34
 5/23 anonim ***** válasza:
77%
2 dolog. Magyarországon életben vannak az EU szabályok. Tehát egy az államtól és termelőtől független gazdasági szerv "Uniós megbízás" alapján bevizsgálja szuróproba szerűen a hús termékeket. Mivel minden állatgyógyászati szervnél jelenleg olyan alacsonyak a megengedett dózisok a húskészítményekben, hogy sokszor szerintem irreális. A másik, hogy nagyon drága lenne a sok legendával ellentétben minden egyedet antibiotikumon tartani.
2020. júl. 4. 23:11
 6/23 anonim ***** válasza:
33%

#4 vagyok

Megbízható forrásból tudom,nem egy ismerős dolgozik ebben az "iparágban".

2020. júl. 4. 23:20
 7/23 anonim ***** válasza:
77%
Huha nekem meg a szomszédom testvérének a férjének a húga mesélte. De lehet azért tudom mert Agrár szakon tanulok, több nagy sertés hízlaldának laborban vizsgáltuk a takarmányait és vágás utáni húsokat is. Sajnos szerintem a megbízható forrásod nem mondott igazat. Egy konkrét antibiotikumot nézzünk egy kúra jelenlegi árakkal egy hízó sertésnek majdnem 680 forintra jön ki. Tegyük fel nem kell több kezelés. Szerinted ezt a 680 Ft + Munkadíjas kezelést lenyomják egy 300 hízós telepen ha nem kényszerű?
2020. júl. 5. 09:54
 8/23 anonim ***** válasza:
82%
Én is agráros vagyok, ráadásul állattenyésztő. Kiakasztó, hogy rendszeresen előjön ez a hülyeség. (#1)
2020. júl. 5. 10:00
 9/23 anonim ***** válasza:
7%
Két utolsó ti csak védjétek Bárányt és az efféléket.
2020. júl. 6. 21:52
 10/23 anonim ***** válasza:
25%

Akkor áruljátok már el kedves "agrárosok", hogy ha semmi nincs a tápba keverve akkor, hogy előzik meg a megbetegedéseket a természetellenes (zsúfoltság, napfény teljes hiánya stb.) tartási körülmények ellenére? Hogy lehetséges, hogy kb. feleannyi idő alatt vágósúlyba kerülnek a nagyipari csirkék mint a természetes módon tartottak?

Miért van az olcsó nagyipari csirkének borzalmas utóíze ha kihűl vagy ha újramelegítik és miért nincs ilyen probléma a szabadtartásunál?

Mert ezek szerint minden szép és jó a nagyiparinál is, csak valahogy a tapasztalatok mégsem ezt mutatják...

2020. júl. 15. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!