A boltokban kapható húsok nagyon durván táposak? Vagy csak a csirke van durván telerakva hormonnal, a kacsa, liba, sertés kevésbé?
A sima darált kukoricát is tápnak nevezik, ezzel semmi gond nincsen. A problémák ott kezdődnek mikor szójával vagy antibiotikumot adnak hozzá .
Növekedési hormont nem szoktak az állatoknak adni.
A tápban valóban nincs,de a húsban amit megveszel van.Az a helyzet,hogy olyan nagyipari hústenyésztés folyik,akkora mennyiségű állatot tartanak és nevelnek együtt,hogy a betegségek megelőzése érdekében folyamatosan kapják az antibiotikumot.Sajnos hormonokat is adják a növekedés fokozása miatt.
A mai ipari méreteket öltött élelmiszer termelés csak a minél nagyobb hasznot szolgálja a nagytermelők számára és nem a fogyasztó egészségét.Ez a kegyetlen valóság.
#4 vagyok
Megbízható forrásból tudom,nem egy ismerős dolgozik ebben az "iparágban".
Akkor áruljátok már el kedves "agrárosok", hogy ha semmi nincs a tápba keverve akkor, hogy előzik meg a megbetegedéseket a természetellenes (zsúfoltság, napfény teljes hiánya stb.) tartási körülmények ellenére? Hogy lehetséges, hogy kb. feleannyi idő alatt vágósúlyba kerülnek a nagyipari csirkék mint a természetes módon tartottak?
Miért van az olcsó nagyipari csirkének borzalmas utóíze ha kihűl vagy ha újramelegítik és miért nincs ilyen probléma a szabadtartásunál?
Mert ezek szerint minden szép és jó a nagyiparinál is, csak valahogy a tapasztalatok mégsem ezt mutatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!