A csumiz és a köles ugyanaz?
Figyelt kérdés
Egy csomó hirdetésben azt írják, hogy pl. fürtös köles/csumiz eladó. Úgy írják, ugyanaz a kettő. Én úgy tudom, bár nem értek hozzá, hogy a csumiz az nem köles. Az óriás mohar másik neve a csumiz. A mohar meg a kölesnél apróbb szemű mag, nem ugyanaz. Bár tudtommal van olyan mohar/muhar, aminek a másik neve valamiféle köles.. valaki tisztázni tudná nekem ezeket, melyik mi?2020. jún. 28. 16:06
1/4 anonim válasza:
Én úgy nézem, hogy a csumiz a bordó színű fürtös köles, ez nem emberi étkezésre, hanem díszmadarak etetésére való.
2/4 A kérdező kommentje:
Értékelem, hogy segíteni próbálsz, de szerintem ez így nem igaz. Nem értek hozzá, de annyit biztosan tudok, hogy a vörös, fehér, sárga meg sok más köles is fogyasztható ember és állat számára is, nem a színétől függ, hanem más egyebektől. Plusz a csumiz inkább sárga kölesekre írják, mint vörösekre, de szerintem a szín itt nem mérvadó. Mindkettőnél láttam már, de szerintem egyiknél sem helyes a csumiz. Hátha akad itt valaki, aki jártas a témában.
2020. jún. 28. 17:01
3/4 anonim válasza:
A "fürtös köles" a csumiz, de ez nem azonos a normál kölessel.
A kölesnek nem sürü fürtje van, hanem laza kalásza, egész másmilyen, mint a fürtös köles - nem véletlen van a nevében a fürtös megnevezés.
4/4 anonim válasza:
1-es vagyok!
Szerintem is a fürtös köles a csumiz, de a kérdező állítja, hogy rosszul tudjuk. Az ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!