Melyik édesítőszer íze hasonlít legjobban a kristálycukorhoz?
Én az eritrit+stevia kivételével minddel találkoztam már. Nekem az eritrit és xilit egykutya, rettenetes édesítőszer-íz és hidegérzet, egyértelműen kiérezni a süteményekből is. Stevia: erős és szokatlan mellékíz és teljesen hiányzik belőle az a "teltség", ami a cukor ízét olyan "testessé" teszi.
Szerintem viszont a maltit íze megtévesztően hasonlít a cukorhoz, csak nehezebben oldódik vízben és kevésbé "testes", meg kicsit több kell belőle. Érdemes megkóstolni a maltitolos csokikat, elég nehéz megmondani, hogy nem cukorral készültek, az eritrithez képest meg aztán üvölt a különbség. Az ALDI-ban van egy egész sorozat No sugar added csoki, mogyorókrémes, tejcsoki, étcsoki stb., maltitollal, ill. a Stühmer diabetikus csokijai is ezzel készülnek, meg a Torras csokik.
Az izomaltot és a szorbitot még külön nem kóstoltam, de ezekkel készült ételeket már igen, és ezek se voltak tipikus édesítőszer-ízűek.
Amit nem soroltál fel az az aszpartám, annak van a legtermészetesebb íze és nem tojod össze magad tőle mint sokan a xilittől. Nem véletlenül ezzel édesíti a Coca Cola a zéró illetve a light termékeit.
ELLENBEN:
A mai napig nem dőlt el, hogy rákkeltő vagy sem, pro és kontra mennek a csatározások erről.
Sajnos en mar mentolos ragogumitol is megundorodtam. Egyet se sikerult megszoknom. Teljesen leszoktam mindenrol, ami edes.
De ne hallgassatok ram.
Mindegy, csak ne legyen cukor. Ebben nem válogatok, nagyon kevés olyan édesítőszer van, amit nem tudtam eddig megenni.
[link] Na ettől puffadtam, görcsöltem, olyan volt, mint amikor túl sok cukormentes rágót, vagy Rossmannos frissítő pasztillát bezabáltam... 🤣
Valamint a Lidl Cologran folyékony ízre nem jött be (erőteljesen éreztem a műanyag ízt).
Ez a kedvencem, bár rohadt hamar elfogy, nem túl intenzív :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!