A cseresznyében lévő kukac cseresznyeízű?
Aki arra szavaz, hogy eltérő az íze, az megmagyarázná, hogy milyennek érezte? Én speciel sosem éreztem cseresznye ízen kívül mást, tehát az én tapasztalatom az, hogy vagy nincs íze, vagy cseresznye ízesítésűvá vált a kukac.
Amúgy, ártani nem árt, kis fehérje. :D
Én jobban szorongok attól, ha kukac kakis a cseresznye belseje, na annak már rossz íze van! Abszolút nem cseresznye! (Keserű, fanyar)
Szerintem ezt csak úgy lehetne tudományos igénnyel kideríteni, ha értékelhető mennyiségű kukacot (kb. 20 gramm elég lenne szerintem) összegyűjtenél, egy napig éheztetnéd, hogy a bélrendszerük kiürüljön, utána megmosnád, és megennéd önmagában.
Alaposan szét kellene rágni és a masszát kissé mozgatni a szádban, nyelvvel szájpadlásodhoz nyomni. Így érezhetnéd igazából a valódi kukac-ízt.
Viszont egyben felmerül a kérdés, hogy a közönséges cseresznyelégy, Rhagoletis cerasi mellett vajon más rovar lárvája is nevelkedik-e a cseresznye termésében? Ennek utána kellene nézni, s ha igen, akkor a kukacokat először fajra leválogatni, mert ki tudja, hogy az egyes fajok lárvái ugyanolyan ízűek-e...
Ebben az esetben a különböző fajok lárváit külön-külön kellene összerágni, masszájukat a szájban mozgatni, nyelvvel a szájpadláshoz nyomni stb. Az eltérő fajok között alapos szájöblítést kellene tartani, az ízek keveredésének elkerülése végett.
Viszont nekem már a leírásától is hányingerem van, tehát ezen elméleti tanácsadáson túl a vizsgálat empirikus részére sajna nem vállalkozhatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!