Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Puffasztóság szerinti sorrend?

Puffasztóság szerinti sorrend?

Figyelt kérdés

Sorba tudná tenni valaki, hogy mi puffaszt legjobban az alábbiak közül? Az első a legpuffasztóbb, és csökkenő sorrendbe kéne. Mind nyersen.

Karalábé, kelkáposzta, kelbimbó, borsó, brokkoli, bab, karfiol.

2020. jún. 4. 19:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet nem lehet összeállítani, mert mindenkinek egyéni, mi mennyire pufasztja fel. Van, akinek egyik sem árt igazán, meg van, aki egyiket sem bírja kis mennyiségben sem.
2020. jún. 4. 20:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés, hogy kit mennyire puffaszt, mert az egyénfüggő. A kérdés az, hogy melyikben van a legtöbb puffadást okozó anyag, sorrendben. Mindegyikben több a nehezen emészthető (vagy emészthetetlen) anyag, mint az "átlag" ételekben, ezért könyveljük el őket tipikusan puffasztóaknak, mert ugye ezek az aynagok miatt nehezen birkózik meg az emésztőrendszerünk velük (márakié, engem pl. egyik sem puffaszt). Viszont nem mindegyikben egyforma mennyiségű ezek a nehezen emészthető anyagok mennyisége. Annyit pl. tudok, hogy a káposztában sokkal több van, mint a brokkoliban, ezért nyilván a káposzta gyakrabban/több embernél okoz puffadást, mint a brokkoli. Sajnos sorrendbe tenni őket viszont nem tudom, nem tudom a többiről, melyikben mennyi lehet. Hátha valaki tudja.
2020. jún. 4. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazán nem tudom, miért ilyen agresszivan reagálsz!

Még továbbra sem lehet megmondani semmiféle sorrendet, mert a növényekben igen változó az egyes anyagok mennyisége a körülmenyektöl is függöen.

Másrészt nem egy anyag puffaszt, több ilyen összetevö van, és ezek kombinációja is szerepet játszik.

2020. jún. 4. 21:09
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem reagáltam agresszíven, legfeljebb agresszíven olvastad fel magadnak. :-)

Nyilván valamelyest eltérő minden egyes fej káposzta tápanyagértéke és minden anyag mennyisége benne, de ételemszerűen átlagokról beszélünk.

"Másrészt nem egy anyag puffaszt, több ilyen összetevö van, és ezek kombinációja is szerepet játszik." - Éppen erre vagyok kíváncsi. Azaz hogy melyikben van a legtöbb olyan anyag olyan kombinációban, ami puffadást okoz(hat).

2020. jún. 4. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Értsd már meg, hogy ilyen lista nincs és nem is lehet!

Ha meg nem hiszed, akkor keresgélj a neten, hátha találsz valamit, de eléggé kizárt.

2020. jún. 5. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!