Finomabb jobb a kovásszal készült kenyér, mint az élesztővel készült kenyér?
"#4 de készül élesztővel is kenyér. pékségben dolgozom"
:))) Jo reklamot csinaltal a munkahelyednek :)))
Szemet kenyer sok mindent tartalmazhat ... de a jo kenyerben akkor sincs ha belegebedtek, akkor sem :)
Térfogatnövelőkkel a gondom, hogy nem engedik a glutén
szálak rendes kialakulását. Így nehezebben emészthető fehérje mellett egy gyorsan felszívódó szénhidrátot jelentenek. Ugyanakkor 30 perc alatt kész van és a tuskóban megvehető.
Nálunk a helyi péknél a kovászos kenyér kilója 1600. Ami szerintem sok. Tudom, hogy sok munka van benne, de emiatt nem fogják annyian venni. Otthon nekem napi 1 perc a kovász etetés. 3 óra a kelesztés és 1 óra a sütés. De a nettó munka vele az fél óra. Dagasztással, hajtogtogatással mindennel együtt.
Ráadásul a hűtőben 10 fokon akár 3 napig eláll a kész dumó és már csak sütni kell. Így ugyan annyi munka eredménye után 3 nap múlva van egy másik, süthető kenyerem.
Mióta otthonról tudok dolgozni, magamnak csinálom és belefér az időmbe.
Egy 75 dekás vekni ért én adok 600-750 forintot és most covid esetén mindenk kiskereskedőnek 10-15% borravalót (amúgy nem borravalózok). De 1200t kérni 75 dekás kézműves vekniért, ez nem az én pénztárcámnak való.
Csak ennyiért megéri-e dolgozni egy péknek ezért? 400 ért elviszik az igénytelen kenyeret és 600ért a magos igénytelen kenyeret kilóban.
Alban pékség terjedőben.
És nem rosszak! Jobbak, mint a tuskós kenyér.
nálunk 800Ft/kg a kovászos a kis pékségben.
ennek ellenére csak hobbiból én is sütök, anyagilag nem éri meg, mert így is 400Ft/kg.
De a saját kenyeredet enni azért más :)
":))) Jo reklamot csinaltal a munkahelyednek :)))"
még jó hogy fogalmad sincs hol dolgozom. annyit segítek hogy nem Magyarország. amúgy vannak kovászos kenyereink is, de azok drágábbak.
"de a jo kenyerben akkor sincs ha belegebedtek, akkor sem :)"
gebedj, senkit sem érdekel. ettől függetlenül van olyan kenyér ami élesztővel készül, és az is lehet jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!