Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Finomabb jobb a kovásszal...

Finomabb jobb a kovásszal készült kenyér, mint az élesztővel készült kenyér?

Figyelt kérdés
2020. máj. 23. 20:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

"#4 de készül élesztővel is kenyér. pékségben dolgozom"


:))) Jo reklamot csinaltal a munkahelyednek :)))


Szemet kenyer sok mindent tartalmazhat ... de a jo kenyerben akkor sincs ha belegebedtek, akkor sem :)

2020. máj. 24. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezt személyes szintre levinni. Most állj le ezzel.
2020. máj. 24. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
#11: a pékségek szinte sosem kovászoznak, mert a fogyasztói társadalom nem tart igényt rá. élesztő, liszt, és különféle kötőanyagok, hogy minél több vizet lehessen megkötni, és kenyér árban eladni.
2020. máj. 24. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Térfogatnövelőkkel a gondom, hogy nem engedik a glutén

szálak rendes kialakulását. Így nehezebben emészthető fehérje mellett egy gyorsan felszívódó szénhidrátot jelentenek. Ugyanakkor 30 perc alatt kész van és a tuskóban megvehető.


Nálunk a helyi péknél a kovászos kenyér kilója 1600. Ami szerintem sok. Tudom, hogy sok munka van benne, de emiatt nem fogják annyian venni. Otthon nekem napi 1 perc a kovász etetés. 3 óra a kelesztés és 1 óra a sütés. De a nettó munka vele az fél óra. Dagasztással, hajtogtogatással mindennel együtt.

Ráadásul a hűtőben 10 fokon akár 3 napig eláll a kész dumó és már csak sütni kell. Így ugyan annyi munka eredménye után 3 nap múlva van egy másik, süthető kenyerem.


Mióta otthonról tudok dolgozni, magamnak csinálom és belefér az időmbe.

Egy 75 dekás vekni ért én adok 600-750 forintot és most covid esetén mindenk kiskereskedőnek 10-15% borravalót (amúgy nem borravalózok). De 1200t kérni 75 dekás kézműves vekniért, ez nem az én pénztárcámnak való.

Csak ennyiért megéri-e dolgozni egy péknek ezért? 400 ért elviszik az igénytelen kenyeret és 600ért a magos igénytelen kenyeret kilóban.

Alban pékség terjedőben.

És nem rosszak! Jobbak, mint a tuskós kenyér.

2020. máj. 24. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

nálunk 800Ft/kg a kovászos a kis pékségben.

ennek ellenére csak hobbiból én is sütök, anyagilag nem éri meg, mert így is 400Ft/kg.

De a saját kenyeredet enni azért más :)

2020. máj. 24. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Az albán pékség terjedőben??? Már csak az van mindenhol :(
2020. máj. 24. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

":))) Jo reklamot csinaltal a munkahelyednek :)))"

még jó hogy fogalmad sincs hol dolgozom. annyit segítek hogy nem Magyarország. amúgy vannak kovászos kenyereink is, de azok drágábbak.


"de a jo kenyerben akkor sincs ha belegebedtek, akkor sem :)"

gebedj, senkit sem érdekel. ettől függetlenül van olyan kenyér ami élesztővel készül, és az is lehet jó.

2020. máj. 24. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 Melus Pelus válasza:
100%
Én szerintem finomabb de mindenkinek a maga ízlése.
2020. máj. 31. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!