Miféle elvetemült találta ki a bélszín kifejezést?
Mint ahogy a balalajkát is biztos hívja valaki nagybőgőnek, de max csak olyan ember, aki segghülye hozzá.
Tekintve, hogy a bélszínnek meg a hátszínnek annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő marhahús.
"egyébként nyilvánvalóan nem a bélről kapta a nevét, hanem a "belső" szóból ered."
Szerintem onnan, hisz a belek és vesék tájékáról származó színhús. A másik neve a vesepecsenye, minden bizonnyal hasonló logika mentén lett elnevezve.
Aki a bélszínt hátszínnek mondja , az anatómiai és gasztronómiai analfabéta. 😂😂😂😂😂😂
Vajon a csirkecombot is mellehúsának hívja? 😁
"A bélszín nem a belek környékén van."
Igazság szerint de:
Na meg a te logikád alapján bárhonnan származó húst lehetne bélszínnek hívni, hisz nincs külső hús, mind belső...
Nem!
Mindegyik hús "külső" , olyan értelemben, hogy nincs bennük egy teljesen más fajta hús.
Ellentétben a bélszínnel, ami a hátszínbe van beágyazva, a végénél meg a comb kezdődik.
Ezzel együtt egy teljesen külön álló húsrész, teljesen más tulajdonságokkal.
Nem olyan, mint a comb részei, mert annak is van pl belseje, de ettől még nincs benne egy teljesen más jellegű, izolált húsrész.
A marhát először is kibelezik, a húsrészeket pedig nem a belekről nevezik el.
A bélszín egy beágyazott hús, ami az állat hátában van, olyan részen, hogy menés közben nem igazán dolgozik a hús, ezért olyan laza, puha szerkezetű, és ezért olyan drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!