Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A hal az hús?

A hal az hús?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 25. 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Igen. Nem is értem miért kérdés ez.
2020. ápr. 25. 12:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Sok vega nem tartja annak pedig az. A hús az végülis az izomzat, a halnak is ugyan úgy azt a részét ésszük, ugyan úgy mint a legtöbb tengeri vagy édesvízi állatnak. Számomra szinte felfoghatatlan ez vegáknál, hogy nem ölünk állatot, nem eszünk húst... De a hal az jöhet. Az első felét még értem is a dolognak és el is fogadom. De a hal az miért más? Velük is ugyan úgy kegyetlenül bánnak, őket is esetleg ugyan úgy tenyésztik, nyomorúságos körülmények között néha. De ez oké, mert csak hal.
2020. ápr. 25. 12:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, halhús.
2020. ápr. 25. 13:06
 4/12 anonim ***** válasza:
23%
Nem, növény.
2020. ápr. 25. 14:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezen mennyit vitatkoztam egy kollégával.

Ő azt mondta, hogy van a hús, meg a hal.

Mondjuk ez szerintem is hülyeség.

Jól írja az előző, hogy a hús valójában izom, vagy legalább is én is így tudom. Bar van olyan is, hogy kötőszövet, az nem tudom pontosan mennyire hasonlít a tipikus húshoz.

2020. ápr. 25. 15:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez a vallásból is adódik. Nem voltak különösebben vallásosak a szüleim, de nagypénteken nálunk nem volt hús, de vacsorára halkonzervet bontottunk.

Ne kérdezd miért, én sem értem.

2020. ápr. 25. 16:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A hal az nem egy külön rendszertani kategória (mint a gombák, állatok, növények), hanem az állatokon belül van, sőt, gerinceseken belül.

Én sem értem, hogy egyesek miért nem gondolják annak, vagy, hogy honnan jön ez, de tény, hogy van a vegetarianizmusnak egy olyan iránya, ami a tengeri élőlények fogyasztását "megengedi".

De amúgy ennek ellenére az, hogy hús, az is önmagában megtévesztő. Az állatoknak van húsa, de pl. gyümölcshús is van és persze abszolút mást jelent, mint amire elsőre gondolunk. Alapjaiban a hús fehérjét (=izmot) és némi zsírt (változó mennyiségben) tartalmaz. De ugye ezek közül a halban mindkettő van, tehát már csak ezért is hús.

2020. ápr. 25. 23:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. ápr. 30. 15:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Nos, a "hal nem hús" onnan jön, jogy anno, mikor a szerzeteseknek böjtölni kellett volna, nem -bírták ki, s ráfogták a halra, hogy az nem hús...hát mi lenne?

Aki eszik halat, az nem vegetáriánus.

Ugyanúgy egy döglött állat, mitől lenne más???

2020. okt. 21. 22:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Naná, hogy hús. A horgászok meg azt nem értik, hogy fáj a halnak, ha átmegy egy vasdarab a szájukon vagy ha partra vetik, tátog, mert nem jut levegőhöz.

A legújabb kutatások szerint komoly fájdalomérzettel jár a halnak a horog okozta behatolás. Meg az is ,ha nem kap levegőt. Meg az élve főzés,sütés is.

Az embereknek meg ez puszta hobbi, kikapcsolódás, gasztronómia.

2020. nov. 1. 23:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!