Milyen ízű a Mochi?
Helló.
Aki evett már ilyet, mondja már el milyen ízű vagy mire hasonlít egyáltalán mert el nem tudom képzelni :D. Sok féle ízt láttam belőle és kinek melyik ízlett a legjobban ha evett már ilyet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Amit a kínaiban árulhatnak, nem hiszem, hogy sok köze van az igazihoz. A mochi egy japán dolog. Mochi rizsből készül, ami egy nagyon ragacsos rizsfajta. Alapból elég semleges ízű, kb mint a sótlan főt rizs (hisz kb az is). Attól függően, hogy mivel eszik/ízesitík, lehet édes is vagy sós.
Úgy készül, hogy a mochi rizst megfőzik vagy gőzölik, majd még melegen pépesítik. Ezután szétdarabolják ezt a pépet, formázzák és hagyják kihűlni. Mikor kihűlt teljesen megkeményedig, ezért fogyasztáskor újra fel kell melegíteni. Általában serpenyőben stb megsütik, vagy valamilyen leveses ételbe belefőzik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ha jól tudom az eredetiben vörösbab paszta van.
Én sokfajtát ettem már, macha-sat, mogyorósat, barackosat. Igazából a "tészta" tényleg ízetlen, nagyon rugalmas, és nem szabad egyben behabzsolni, mert ragad ahogy szétrágod és nehéz lenyelni. A tölteléktől függ igazán az íze, ettől független én nagyon szeretem. Szerintem nyugodtan próbálj ki te is egy olyan ízesítést, amit szeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!