Milyen ízű a Mochi?
Helló.
Aki evett már ilyet, mondja már el milyen ízű vagy mire hasonlít egyáltalán mert el nem tudom képzelni :D. Sok féle ízt láttam belőle és kinek melyik ízlett a legjobban ha evett már ilyet?
Amit a kínaiban árulhatnak, nem hiszem, hogy sok köze van az igazihoz. A mochi egy japán dolog. Mochi rizsből készül, ami egy nagyon ragacsos rizsfajta. Alapból elég semleges ízű, kb mint a sótlan főt rizs (hisz kb az is). Attól függően, hogy mivel eszik/ízesitík, lehet édes is vagy sós.
Úgy készül, hogy a mochi rizst megfőzik vagy gőzölik, majd még melegen pépesítik. Ezután szétdarabolják ezt a pépet, formázzák és hagyják kihűlni. Mikor kihűlt teljesen megkeményedig, ezért fogyasztáskor újra fel kell melegíteni. Általában serpenyőben stb megsütik, vagy valamilyen leveses ételbe belefőzik.
Ha jól tudom az eredetiben vörösbab paszta van.
Én sokfajtát ettem már, macha-sat, mogyorósat, barackosat. Igazából a "tészta" tényleg ízetlen, nagyon rugalmas, és nem szabad egyben behabzsolni, mert ragad ahogy szétrágod és nehéz lenyelni. A tölteléktől függ igazán az íze, ettől független én nagyon szeretem. Szerintem nyugodtan próbálj ki te is egy olyan ízesítést, amit szeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!