A fagyasztás során az étel sokat veszít a vitamin- és ásványi anyag tartalmából?
A megfogalmazásod szélsőséges, egyik sem igaz.
Nem marad meg a teljes vitamintartalom, nem tűnik el az összes.
A vitamin és ásványi anyagok nagy része megmarad, persze a tárolás hosszabodó ideje azért csökkentő tényező, de azért nem számottevő.
Az elsö válaszoló hülyeséget ír, semmi bizonyíték nincs az állítására, ez valami összeesküvés-elmélet.
A fagyasztás során nem csökken az ásványi anyag tartalom (más tárolási formák esetében sem, ez csak fözés során tud kiázni) és a vitamintartalom is alig, elhanyagolható mértékben, ami semmilyen más tárolásra már nem érvényes, minden egyéb esetben lassan elbomlanak ezek a vegyületek.
Viszont fagyasztott zöldségeket nem jó kiolvasztani, mert egyrészt ami kifolyik (és utána kiöntik) leve, az az, amiben az értékes anyagok vannak, másrészt az állaga is emiatt lesz a legtöbb esetben rossz(abb).
A fagyasztott zöldségféléket mindig fagyosan kell a forró vízbe/zsiradékba tenni, akkor olyan lesz, mintha frissböl készült volna az étel.
Ezen kívül, a legtöbb fagyasztott "frissebb", mint az üzletekben kapható friss, mert a gyakorlatilag a leszedés után azonnal fagyasztásra kerül, nem pedig napokig szállítják meg tárolják raktárakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!