Mi a zöldségek és gyümölcsök tartósításának - vitamin és ásványi anyag tartalom szempontjából - legjobb módja? Fagyasztás, erjesztés, aszalás, konzerválás, egyéb? Melyik milyen hatással van az élelmiszerekre?
Szeretnék egészségesen élni, ezért fontos lenne sokat enni ezekből. Mindenhol azt olvasom, hogy együnk frisset, nyersen és változatosan, de hogyan? A munkám miatt sokat utazom, nincs időm 2-3 naponta piacra járni friss dolgokért (a bolti meg nem jó állítólag, ), ha heti egyszer eljutok és jól feltankolom magam, annak a fele tönkremegy (hacsak nem főzöm, vagy sütöm meg, de a hőkezelés is elvileg árt neki), ha mondjuk nem vagyok itthon egy darabig (ezt sajnos nem mindig tudom előre kiszámítani).
Ezért egy ideje már csak savanyúságokat, aszalványokat, konzervet és gyorsfagyasztott dolgokat veszek, ezek elállnak sokáig, jól adagolhatók, így az sem jelent gondot, ha egy hétig hozzájuk sem nyúlok. Mennyire jelent problémát, ha főleg ezekre támaszkodom, frisset csak ritkán eszek?
Nem vagyok szakértő a témában, csak szeretnék tenni az egészségemért, de rengeteg ellentmondásos infó jön velem szembe. Előre is köszönöm a segítségetek! :)
A vásárolt aszalványok az egészségestől messze vannak. Cukorral vannak megszívatva és azért, hogy ne rohadjanak meg, kémnek tartósítva.
Az egészséges aszalvány bio gyümölcsből készül max. 45 Celsius fokon, ilyet üzletben vagy piacon még nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!