Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van olyan amiből megvehetnéd...

Van olyan amiből megvehetnéd a drágábbat is, tellik rá, de mégis az olcsóbbat választod?

Figyelt kérdés
Lesarkított példa, mint amikor a 400 forintos chio helyett 160 forintos pennys chipset veszel, de lehetne drágább dolgokhoz is élelmiszeren belül.
2020. ápr. 8. 08:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

Én is rengeteg sajátmárkás élelmiszert veszek - de nem a "teszkógazdaságos" alsó kategóriát.

Aldi - Lidl általában.

Az ő sajátmárkás cuccaik többségét a nagy márkák gyártói gyártják, sokszor tök ugyanaz, mint ami 50%-kal drágábban "nagy név" alatt fut.

Régebben létezett egy német weboldal, ahol össze voltak párosítva hogy pl. az aldis tejberizst a Müller gyártja, és a tartalma u.az, mint a drága márkás. Sajnos az a weboldal már nem elérhető - gondolom, a neves márkatulajdonosok elérték, hogy levegyék a hasznos infókat onnan.

2020. ápr. 8. 10:03
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A német eredetű termékeknél egy App-pal mobilon utána lehet nézni, hogy ki a valódi gyártó...

[link]

2020. ápr. 8. 10:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor én is saját márkásat veszek. Van, hogy finomabb, de legalább olyan jó mint a márkás.
2020. ápr. 8. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy csomó ilyen dolog van pár példa:

100% gyümölcsleveknél nem érdekel a márka.

Magvaknál (dió, mogyoró, kesu) szintén.

Kávéból is vannak nagyon jók a Lidl Deluxe márkái között, sokkal jobban ízlik az ottani olasz vagy kolumbiai kávé, mint az ismert márkásak dupla áron. Alapból imádom a Lidl Deluxe termékeket, de a többi sajátmárkásus is tök jó. A minőség szerintem legtöbbször nincs összefüggésben az árral.

Ruhákból sem nem érdekel a márka, csak a fazon és az, hogy ne silány minőségű műanyag legyen. Egyedül a cipőm márkás, de van összesen 4 pár, újat 3-5 évente veszek.

Nem igazán illek bele a fogyasztói társadalomba, a legtöbb pénzem élményekre megy, nem tárgyakra :D

2020. ápr. 8. 12:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Amiből megfelel az olcsóbb is, azt fogom választani. Ez a belefér e a drágább, ez érdekes kérdés. Minden hónapban teszünk félre, tehát végülis költhetnék többet, de inkább sorolom, mert hosszú távon másra lesz jó az a pénz (felújítás, nyaralás, előtörlesztés). Nagyon kevés dolog van, amiből dragabbat veszek, pl pékáru (jókenyér), Kechup (abból középkategóriás), cukor (csak barna nádcukor), illetve termelői zöldség (amit kapok, de ha nincs valami, akkor jó a sima is). Ha nem sosoltam, akkor megfelel a legolcsóbb (liszt, olaj, margin, rizs, paradicsomkonzerv stb. Húst nem eszünk)
2020. ápr. 9. 20:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Borotva jutott eszembe.😅

Pont múltkor vettem 4 db 295 ft.

2020. ápr. 10. 10:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Amúgy vicvet félretéve a kakaópor és a túró rudi ugrott elsőre.
2020. ápr. 10. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!