Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van olyan amiből megvehetnéd...

Van olyan amiből megvehetnéd a drágábbat is, tellik rá, de mégis az olcsóbbat választod?

Figyelt kérdés
Lesarkított példa, mint amikor a 400 forintos chio helyett 160 forintos pennys chipset veszel, de lehetne drágább dolgokhoz is élelmiszeren belül.
2020. ápr. 8. 08:07
1 2
 1/17 Béla211 ***** válasza:
100%
Mosogatógép tabletta aldis veszem. Jóval olcsóbb mint a márkás tabletták és ugyan olyan jó is.
2020. ápr. 8. 08:16
 2/17 anonim válasza:
100%

Pont a legjobb példát hoztad fel. Nem is tudom, valamiért az utóbbi időkben rosszul vagyok a Chio chipszektől, fogalmam sincs miért. Lehet, hogy elszoktam tőle. A Lidl-ben lehet kapni 155 forintért puffasztott chipszet sajtos ízesítésben, na az a mindenem.

Egyébként megoszló nálam ez a tendencia. Van, hogy a drágábbat veszem (pl.: benzin, abroncs, autóalkatrészek, hardverek, ruhák, stb.), de van, hogy az olcsóbbat (pl.: élelmiszerek, szerszámok, cipők, okostelefon, stb.)

2020. ápr. 8. 08:17
 3/17 Béla211 ***** válasza:
100%

Ja bocs élelmiszer írtál 😊 pl gyümölcs levek nem szoktam markasat venni inkább aldisat lidliset olcsóbbak főleg akciósan de abból is csak a 100% veszem azok izlenek.

Igazából havonta jó ha elfogy egy két dobozzal meg tehetném hogy a drágábbat választom. De nekem ez is ízlik.

2020. ápr. 8. 08:22
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Élelmiszereknél pont igaz, hogy az ár nem feltétlenül tükrözi a minőséget, szóval igen.
2020. ápr. 8. 08:30
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A chips pl pont ilyen, Aldisat szoktunk venni, egy nagy zsák chips kerül annyiba mint a fél maréknyi chio, ízre meg kb ugyanaz.

De elég sok dolgot veszünk ami Aldi sajátmárkás, elég jónak találtuk ezeket is, akkor minek költsünk fölöslegesen többet....

2020. ápr. 8. 08:46
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

Eleve chipset nem veszek, mert szerintem mindegyik borzasztó túlfüszerezett, ízfokozóval van tele tele, de ez egyéni dolog.

Igen sok olcsó termék ugyanaz, mint a drága, csak más csomagolásban.

Ettöl eltekintve is, semmit nem veszek meg csak a neve miatt, vagy mert drágább, hanem azt, ami tényleg jobb minöségü/ízü, vagy azonos íz esetében ami olcsóbb.

Jóformán nincs olyan termék - és nem csak élelmiszer -, ahol a drágábbat/márkásat veszem, mert nem jobb, csak drágább vagy csak a nevet kell pluszban megfizetni, minden más elöny nélkül.

Ennek föleg nem az az oka, hogy nem telne a drágábbra, hanem mert a különbözetet kidobott pénznek tartom.

2020. ápr. 8. 08:57
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

En lenyegeben mindenbol sajat markasat veszek.

Tejtermekek, kave,nassolni valok, stb stb

2020. ápr. 8. 08:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok dologgal így van. Külföldön elek, a helyi egyik legnagyobb élelmiszerlánc termékei minőségileg kb azonosak az ismert márkák minőségével, árilag viszont sokkal olcsóbbak. Ilyen nálunk pl a cola, chips,száraztészta, paradicsompüré,stb.
2020. ápr. 8. 08:58
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Elozo vagyok, mindenbol megengedhetnem a dragabbat, de csak sajatmarkasat veszek.
2020. ápr. 8. 08:59
 10/17 anonim ***** válasza:
63%

Igen, van ilyen.

Élelmiszerből sokszor veszek saját márkádat. Igazából ha az összetevői szinte megegyeznek 2 terméknek, de jelentős ár béli különbség van, akkor ott tényleg csak a márka miatt kerül többe. Persze sok esetben valóban tükrözi az ár a minőséget, de ezért kell elolvasni miből van.

De pl ha narancslevet veszek, nekem a Cappy vagy a Happy Day 100%-osa a kedvencem, abból mindig azt veszem.

Ruhákból nincsennek kedvenc márkáim. Igazából az anyagát nézem meg. És sokszor egy 1000-2000 forintos felsőnek is ugyanolyan az anyaga, mint egy 3x ennyibe kerülőnek. Ilyeneken szerintem sokat lehet spórolni.

A cipőn nem szoktam spórolni. Vagy 2-3 cipőm, amiket nagyjából szinte mindig hordok, nyilván évszaktól függően. És nem mindegy, hogy egész nap, mindennap mi van a lábamon. Ezért pl. megveszem a 20-25 ezres csizmát, de azt vagy 4-5 télen tudok is hordani. Ami csizmám most is van, már ez volt a 4. éve és még jövőre is tökéletes lesz. Szóval így nézve meg lehet még spóroltam is, csak egyszerre volt nagyobb kiadás.

Viszont most mosógép vásárlásban vagyok. Mivel ezt is hosszútávra veszi az ember, nem mindegy milyet vesz. Én kinéztem magamnak egy Samsungot, a kicsit drágábbik fajtából. De már pár hónapja erre készülök, hogy ezt megvegyem, úgyhogy nem jelent gondot kifizetni érte a 200+ ezret, mert erre gyűjtögettem.

Ruhán és élelmiszeren szerintem lehet spórolni akár lényegeset is. De van, amiből nem feltétlenül érdemes, ha hosszú távra szánja az ember.

2020. ápr. 8. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!