Lehet bajom a romlott virslitől?
Csináltam magamnak két virslit vacsorára
Már mikor a másodikat ettem éreztem, hogy valami nem stimmel vele, de azért megettem mondom biztos csak beképzelem
De csak nem hagyott nyugodni, mondom megnézem a zacskóját
Hát már 3 hete lejárt.. Én meg megettem..
Anya a macskáknak hagyta meg csak elfelejtette odaadni
Lehet valami bajom?
Köszönöm!
Hát igazából egy kicsit olyan savanyú íze volt
Remélem nem lesz baj
Na azért ha konkrétan savanyú volt,egy hasmenésben szinte biztos lehetsz...
Húsoknál nagyon óvatosnak kell lenni,mert könnyen a kórházban találod magad,már akkor is ha nem sütsz át valamit rendesen. De reméljük nem lesz semmi bajod,végülis kívülről nem látszott,meg nem is volt olyan rossz íze hogy rögtön észrevedd.
Hogyne lehetne, durva fosás lehet a vége!
És 3 hét az rengeteg, nem is értem a válaszokat.
Pl a wiesbauer bécsi virslijével többször jártam úgy, hogy még a szav.időt se bírta ki, már romlott volt.
Nyálkás, taknyos , kicsit büdös volt, és fekete pöttyök, foltok jelentek meg rajta.
Először azt hittem, a tárolása/szállítása során történhetett valami probléma, felmelegedett vagy ilyesmi.
Adtam neki még egy esélyt, és utána szintén volt olyan eset, mikor ugyanígy jártam.
Úgyhogy 3 hét az durván sok egy ilyen terméknél.
A jó az, hogy csak 2 db volt. Az nem olyan sok, lehet, hogy meg se kottyan. De abszolút jó esélyed van egy kis gyomorrontásra.
Ittvagy már kérdező?
Vannak már tüneteid ?
Én nagyon óvatosan kezelem ezt a virsli témát. Főleg azután hogy 10 évvel ezelőtt egy csomag hidegen elfogyasztott, de még bőven le nem járt vákuumos virslitől - asszem Sága Füstli - olyan durva 2 hétig tartó szalmonella fertőzést kaptam, hogy azt hittem majd belepusztulok (tudom hogy ez valószínűleg a gyártás során bekövetkezett emberi mulasztás és/vagy figyelmetlenség eredménye lehetett), viszont azóta nem fogyasztok hőkezeletlen vákuumos virslit (főleg nem Sága márkájút) és a piacon vásárolt házi készítésű virslikkel is óvatosan bánok.
Ha a szaguk már csak egy kicsivel is eltér a megszokottól, ill. a felületükön "ragacsos bevonat" jött létre, akkor én még bő olajban sütve sem enném meg, ergo kuka az egész. Nálam ez különösen vonatkozik a lejárt szavatosságú vákuumos virslikre. (Bár ha nincs más kaja otthon, és csak 1-2-3 napról van szó, a hűtő pedig jól hűt, maximum akkor - bár még az is necces nálam - alapos hőkezelés után "szerencsét próbálok". De ha lehet, akkor kerülöm ezt is.)
Egyébként a "vörösáruk" termékcsoportba a homogén metszéslapú, főzéssel hőkezelt, füstölt vagy füstöletlen húskészítmények tartoznak (pl.: virsli, párizsi, szafaládé, krinolin stb.)
Barnásvörös felületű, rózsaszín metszéslapú, gyorsan romló, nagy víztartalmú termékek. (Az utóbbi kettő miatt jelenthetnek különös veszélyt az emberi fogyasztásra, ha ezek a termékek a megszabott fogyaszthatósági időn túl kerülnek emberi fogyasztásra, ill. a nem megfelelő higiénés körülmények között készültek el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!