Miért raknak a túrós táskába és a kuglófokba mindig mazsolát?
A mazsola finom és egészséges! Én még a pálinkába is szoktam tenni!
Igaz, hogy a túróban úgy néz ki, mintha egy jóllakott kullancsot sütöttek volna bele. Ráadásul ráharapva sokszor szétpukkan, mint az alvadt vérrel teli kullancs, ha meg egy kis szárdarab maradt a mazsolaszemen, úgy ropog a fogam alatt, mint egy sült kullancs feje.
Ettől függetlenül a mazsola finom és egészséges! :)
Az édes túrós készítmények alapreceptjében szerepel a mazsola és a többség szereti.
Aki nem szereti, annak egyszerűbb kiszedni, kiköpni, mint annak aki szereti utólag beletuszkolni, ami ugye képtelenség.
11! Kedvet csináltál a mazsolához 😀
Amugy mindenki egye azt, amit szeret, nem?
Ezert ne pontozzátok le egymast....
# 15: PONTOSAN! :)
Egyébként meg hülye kérdés.... Megkérdezhetné azt is, hogy miért raknak X ételbe köménymagot, vagy Y ételbe hagymát.
Mert az EREDETI RECEPT úgy szól! Akinek nem ízlik, eszik másfajtát.
:)
Régen nagyon drága volt a cukor, de a túró rendelkezésre állt, és az országban sok helyen termeltek szőlőt, szóval a mazsola is. A túró alapból nem édes, a mazsola viszont igen.
Lehet hogy nincs igazam, de ezekből kiindulva feltételezem, hogy a mazsolát cukor helyett használták ezekbe az ételekbe. Ma azért raknak bele még mindig, mert ez a hagyomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!